2020.05.28., csütörtök , Emil,Csanád

Gépesítés

2019. július 27. szombat • 13:35

Kuhn Autospray automatikus cseppméret szabályzó

A permetezésnél a cseppméretek döntő mértékben befolyásolják a permetezés hatékonyságát.

A túlzottan kisméretű 100 mikron alatti cseppek elsodródásra érzékenyek és kevesebb talál el, a védendő növény levélfelületére. A nagyméretű 350 mikron feletti cseppek pedig megfolynak a levélzeten és rontják a permetfedettséget. A legtöbb szántóföldi permetezési feladathoz a 150-300 mikron közötti cseppméret alkalmazása javasolt - írja a Profi Magazin.

Traktorról is szabályozható az innováció - fotó: pixabay.com

Munka közben a kiválasztott szórófejhez beállított optimális cseppméret azonban változhat a folyadékáramlás mennyiségétől, a nyomástól és befolyásolhatja azt a munkasebesség is. A cseppméret automatikus tartására fejlesztette ki a Kuhn S.A. az Autospray berendezését, amely az ISOBUS-szal felszerelt permetező gépeiknél, a traktorban elhelyezett ISOBUS terminálon keresztül képes szabályozni a mindenkor optimális cseppméretet.

A traktor vezetője a permetezési körülményeknek megfelelően beállítja a terminálon a kedvező cseppméretet, amelyet az automatika a szórófejekbe beépített szélesen pulzáló modulátoron keresztül a folyadékáramtól és a nyomástól függetlenül szabályoz.

20 mikrokapcsolós szenzor értékeli a mindenkori parmetfedettséget és állítja a szórófejeket. Az Autospray automatika egyaránt használható cirkulációs folyadék ellátású szórókereteken, vagy helyspecifikus permetezés esetén is.

További információk: kuhncenter.hu

agrotrend.hu / Profi Magazin

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.