2021.07.31., szombat , Oszkár

Gépesítés

2021. június 12. szombat • 07:38

Kulcsot adunk a nyugalmához

Amikor egy termelő megvásárol egy gépet, jószerével nem arra gondol, hogy egy „dísztárgyat” vásárolt, hanem, hogy egy - a gazdálkodásába illeszthető - munkaeszközt, melyet biztonságban és hatékonyan kíván használni.

Mit jelent ez a kulcs? - A mindenre kiterjedő releváns tudást.

A KITE Zrt. ehhez kíván hozzájárulni az oktatási rendszerével, mellyel nem csak a gazdálkodóknak szeretne segítséget nyújtani az okszerű és releváns döntések meghozatalában, hanem a kollégáit is a legkorszerűbb információkkal látja el annak érdekében, hogy mindenben a termelők segítségére lehessenek.

Segítünk, hogy sikeres legyen a géphasználat

A szakemberek és gépkezelők számára szervezett gyakorlati oktatások keretében sajátíthatják el a KITE Zrt.-től megvásárolt mezőgazdasági gépek professzionális szintű kezeléséhez szükséges ismereteket. Minden esetben típusspecifikusan kerülnek ismertetésre az egyes berendezések, valamint a hozzájuk tartozó innovatív megoldások (JDLinkTM, Expert Alert, stb.). A képzés keretein belül a szakemberek teljes körűen megismerhetik az általuk használt gép kezelését, hogy a megvásárolt prémium termékekben rejlő többlet tudást megfelelően ki tudják használni, illetve naprakész tudást kapjanak a nagy értékű gépekhez. Azok számára is van egy jó hírük, akik speciális gépekkel rendelkeznek. Igény szerint számukra egyedi oktatásokat tudnak szervezni az adott gépről.

Az alábbiakban tekintsék meg Pongrácz István partnerünkkel a témában készített riportunkat:

Szántóföldi bemutatók

A személyes találkozás értéke a mindennapi életünkben folyamatosan felértékelődik. A gazdasági életben sincs ez másként, hiszen a tapasztalatokon alapuló tudás átadása a kézzel fogható eredmények bemutatásával és megismerésével lesz teljes.

Így amint lehetőségük van ismét megnyitják a kapuikat és szeretettel várják a termelő partnereiket a tőlük már jól megszokott eszmecserére a szabad levegőn.

Növényvédelmi és precíziós szakemberek képzése

A hagyományok szerint a KITE Zrt. a Debreceni Egyetem Kancellária Továbbképzési Központtal és a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamrával együttműködve, szervez továbbképzéseket a partnergazdaságok növényvédelmi szakmérnökei részére. A képzés a mérnök-továbbképzés rendszerébe illeszkedik, melyről a résztvevők továbbképzési tanúsítványt kapnak. A kapott tanúsítványt a felsőfokú növényvédelmi szakemberek, annak ötévente esedékes meghosszabbításához is felhasználhatják, melyet a megyei Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság elfogad. A növényvédelmi továbbképzés tematikája a Magyar Mérnöki és Növényorvosi Kamara által előírtak szerint kerül összeállításra. A továbbképzés mellett, immáron negyedik éve 2017-ben került megrendezésre a KITE Zrt. első precíziós gazdálkodási képzése, mely a legújabb precíziós ismereteket tárja a résztvevők elé.

A KITE Zrt. a precíziós oktatás egyik központja

2019-től a KITE Zrt. Innovációs Központja a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszékeként működik és a nagy múltú intézmény hallgatóinak segít eligazodni a digitális megoldások (nem is annyira bonyolult) útvesztőiben.

A középiskoláktól az egyetemig biztosít lehetőséget a fejlődésre

Duális képzéseikkel és gyakorlati lehetőségeikkel már a szakközépiskolákban felhívják a diákok figyelmét arra, hogy milyen lehetőségeik vannak a KITE Zrt.-vel karöltve. A fiatalok így az iskolai tanítás mellett a gyakorlatban is szerezhetnek olyan tudást, mellyel felvértezve könnyebben nézhetnek szembe a majdani munkaerőpiaci elvárásokkal, de természetesen a KITE kötelékeiben is biztosítanak számukra lehetőséget.

Szakembereik képzése a hathatós segítségért

A KITE Zrt. számára a legfontosabb küldetés az, hogy a magyar mezőgazdasági termelésbe a legmodernebb technológiát adaptálja. Ezért tartja kiemelten fontosnak a kollégái folyamatos belső képzését, mellyel a legújabb ismereteket sajátíthatják el és adhatják tovább a partnereiknek legyen az műszaki, agronómiai, vagy digitális információ.

Amennyiben termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatban további információkra van szüksége, kérjük, keresse kollégáinkat, akik egyedi ajánlatokkal készséggel állnak rendelkezésére.

Önhöz legközelebbi értékesítőink elérhetőségéről ide kattintva tájékozódhat. Keressen minket bizalommal!

www.kite.hu

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.