2022.09.27., kedd , Adalbert

Gépesítés

2022. szeptember 20. kedd • 07:42

Láncfűrészek: a munkád segítői

A láncfűrész egy nagy teljesítményű eszköz, amely számtalan órányi kézi munkát takaríthat meg azzal, hogy erősebb, gyorsabb, pontosabb és fáradhatatlanabb, mint te. A kiválasztása nem egyszerű: érdemes véleményeket olvasni róla, eldönteni, hogy benzines, elektromos vagy akkus láncfűrészt szeretnének-e és azt is mekkora teljesítményűre van szükségünk és milyen gyakran és mire fogjuk használni?

Mi is a láncfűrész?

Nehéz megfogalmazni, megpróbáljuk. A láncfűrész egy olyan hordozható fűrész, amely olyan láncra szerelt fogakkal vág, amely egy vezető rúd körül forognak. Bár a láncfűrész alapkoncepcióját a sebészettől az ácsmunkákig mindenre alkalmazzák, nekünk a hétköznapokban inkább a fák nyesése, gallyak vágása, aprítás a feladat.

Láncfűrész típusok

A benzines láncfűrészek erősek és nem kívánnak tőled kompromisszumot bárhova elviheted őket és tudod használni: a legnagyobb teljesítményűek. Egyszerűbb és bonyolultabb munkákhoz is megfelelők. Az akkumulátoros láncfűrész átmenet, mert egy feltöltött akkumulátorral elviheted máshova is dolgozni és mindig utántöltheted: általában kisebb teljesítményűek. A z elektromos láncfűrész kisebb teljesítményű, otthoni kerti munkára alkalmas korlátot szab neki az, hogy folyamatosan áramra van szüksége.

Újdonságnak számít a kézi akkus láncfűrész. Egyre inkább elterjed hazánkban is. A következő videóban láthatod használat közben:

 

 

Láncfűrész jellemzői

A láncfűrésznek számos olyan jellemzője van, ami eldöntheti melyikre van szükséged. A lánc típusa a fogprofilok, a fogközök, vagy akár az is lehet választási szempont, hogy a lánc milyen egyszerűen cserélhető. Nem mindegy, hogy a földön vagy a levegőben dolgozol majd, ahogy, fontos a rezgéscsillapítás és az ergonómia is. Az ára is lehet eltérő, természetesen minél drágább, annál többet tud.

 

Így tartsd karban

Mindig tartsd karban a láncot és a rudat: ezeknek mentesnek kell lennie a törmeléktől, szennyeződésektől vagy gallyaktól. Fontos, hogy megolajozd a láncolajat és időnként ellenőrizd a lazaságát, feszességét vagy éleket. Mindegyik könnyen elvégezhető és el is kell minden munka után!

Ismerd meg a Profigazda.hu láncfűrész kínálatát és válaszd ki a hozzád, a munkádhoz illőt.

agrotrend.hu / Profigazda.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.