2021.07.31., szombat , Oszkár

Gépesítés

2021. július 14. szerda • 08:40

Lemmer Fullwood FMRCut 4.2 napenergiát hasznosító elektromos takarmányozó robot

Az új fejlesztésű robotot, a Lemmer Fullwood az osztrák Hetwin céggel közösen fejlesztette ki.

A kéttengelyes, összkerékhajtású, 4,2 m3-es keverőtartállyal rendelkező robot erőforrása a napelemek, vagy szélkerék által termelt villamos energiával tölthető nagyteljesítményű litium-ion akkumulátor telep, amely 20 órán keresztül képes működtetni a takarmánykeverő-kiosztó robotot. A járókerekeket és a keverő berendezést villanymotorok működtetik - írja a Profi Magazin.

A robot az istálló padozatába, ill. azon kívül az útburkolatba besüllyesztett indukciós kábel vonalát követve járja be, a takarmány komponensek felvételéhez szükséges útvonalat, majd keverés után az istállóban kiosztás közben az etető utat. A sebessége, a kiosztott TMR keveréktakarmány mennyisége, előre programozható.

A robot biztonsági ultrahang szenzorokkal is rendelkezik, amelyek az útjába került akadályok esetén azonnal megállítják, ill. az akadály megszűnése után újraindítják a kiosztó robotot. A rozsdamentes keverőtartályába rozsdamentes horizontális keverő csigák végzik, a tartályba felülről betöltött takarmánykomponensek aprítását és összekeverését.

Mindösszesen 20 komponensből álló TMR takarmány összeállítására alkalmas. Egy telepen több istálló kiszolgálására is képes. Az istállók tetejére telepített szolár panelek, vagy a közelébe felállított szélkerék által termelt villamos árammal tölthetők fel pihenő időben az akkumulátorai.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.