2021.02.28., vasárnap , Ákos, Bátor

Gépesítés

2018. január 05. péntek • 12:05

Massey Ferguson 2018 kitekintő – bombameglepetések várhatóak

Brutális megjelenésű ráncfelvarrott traktorok, szálastakarmány gépek, körbálázó és...

A vörös óriásgyártó 2018-as termékpalettáján számos új gépcsaládot és erőgéptípust, valamint vadonatúj szálastakarmány gépeket találunk.

Az „S” hatás – él(h)arcos traktorok markáns vonalakkal és Powershift hajtóművel

Az erőgépkínálat jelentős változásokon esik át a következő évben. 90 LE fölött a Powershift (Dyna-4, Dyna-6) és fokozatmentes (Dyna-VT) váltóval felszerelt gépek „S” típusjelzéssel érkeznek. A traktorok új „S” feliratú matricázást és a 6700 S szériától fölfelé vadonatúj, szögletesebb, élekkel ellátott orr-részt kapnak. Az MF 5700 S szériának megmarad a kerek frontrésze és a lejtős motorháztető kialakítása, amely által tökéletes rakodótraktor válik belőle.

Új orr-résszel a 220 LE-s MF 7722: 7.4 l-es AGCO POWER (=SISU új neve) motor, Dyna-6 vagy fokozatmentes Dyna-VT sebességváltóval. A kategória egyik leghosszabb tengelytávú traktora (3.000 mm), ami által rendkívül robusztus a gép

 

Jövőre a 140-200 LE teljesítménykategóriában választhatunk, hogy 4 hengeres mindenesre vagy klasszikus 6 hengeres szántóföldi erőgépre van-e szükségünk. A négyhengeres traktorok egyre népszerűbbek ebben a szegmensben is (120 LE fölött), egy közepes gazdaság vezérgépeként vagy célgépként is kiválóan megállják a helyüket. Ahol hathengeres erőre, hidraulika teljesítményre és tömegre van szükség, de a méret miatt elég a négyhengeres traktor, ott a Massey Ferguson 6700 S széria elsőszámú választás lehet. Abban az esetben viszont, ha ragaszkodunk a hathengeres gépekhez az MF 7700 S széria nyújt prémium megoldásokat 140-től egészen 260 LE teljesítményig.

A zászlóshajó MF 8740 S immár 400 LE teljesítménnyel rendelkezik, alatta pedig 4 modell található valós 270 LE teljesítménytől az MF 8700 S szériában.

Új típus az MF 5709 S – kilencven lóerő teljesítmény 4 hengeres 4.4 l-es motorral, Dyna-4 (16/16-os) Powershift sebességváltóval és lejtős motorháztető kialakítással

 

GLOBAL széria – prémiumot hoz a mechanikus szegmensbe

A ráncfelvarrás nem érinti az amúgy is vadonatúj GLOBAL szériás traktorokat. Ezek a gépek mechanikus sebességváltóval vannak felszerelve 75-től egészen 110 LE teljesítményig. A MF 4700 GLOBAL szériának 3.3 l-es, míg az MF 5700 GLOBAL szériának 4.4 l-es AGCO POWER (=a SISU új neve) motorja van. Opcióban választhatunk elektro-hidraulikus irányváltót és EasyShifting gombot a váltókarra. Utóbbi segítségével nem szükséges lábbal kuplungolnunk, egy egyszerű gombnyomással és a váltókar mozgatásával kapcsolhatjuk az összes fokozatot. A sebességváltó kiosztása: 2 főcsoport, egyenként 6 fokozattal (összesen 12 fokozat áll rendelkezésre). A traktorok hatalmas előnye, hogy Massey Ferguson minőségben kínálnak rendkívüli ár/érték arányú gépeket.

Az MF 5711 Global traktor 2018 sztárja lehet: kevés elektronika, 4.4 l-es 4 hengeres AGCO POWER (=a SISU új neve) motor, 12/12-es váltó, elektro-hidraulikus irányváltó, EHR és kiváló ár/érték arány. Made in France = minőségi, európai gyártás!

 

Massey Ferguson RB körbálázók – fix és változókamrás modellek vadonatúj szériája

Az új MF körbálázó sorozat, az MF RB széria elsőrendű bálaformát, élenjáró megjelenést és csúcsminőséget garantál. A felhasznált anyagok révén hosszú élettartamra és alacsony karbantartási költségekre számíthatunk. Az MF ezzel a vadonatúj szériával tovább bővíti a gépkínálatát a betakarítástechnológia terén.

Az öt különböző fix- és változókamrás modell minden gazdálkodói igényre kínál megoldást -az egészen kicsi állattartó telepektől, a közepes vegyes és szántóföldi gazdaságokon át egészen a bérvállalkozókig – mindenki megtalálja a megfelelő gépet a szériában. A gépekre jellemző a nagy sebességű, kényszerpálya nélküli felszedőegység, amely a nagy mennyiségű betakarított termény problémamentes kezelésére szolgál. A megbízhatóság érdekében a rendszer rendkívül egyszerű felépítésű. A változókamrás modellekhez 13,17 vagy 25 késes Xtracut opciót is kérhetünk. A bálázóhoz bármilyen fajta háló univerzálisan használható a Varionet hálós kötözőrendszernek köszönhetően.

A választás az Öné - fix vagy változókamrás körbálázó - 2018-tól az MF kínálatában is! 3 fixkamrás és 2 változókamrás modell, mindegyik kiemelkedő tulajdonságokkal.

 

Prémium minőségű kaszák, rendsodrók, rendképzők az MF kínálatában

2018-tól a Massey Ferguson két új MF DM TL-V szériájú tárcsás kaszát mutat be függőleges szállítási állással, 3.10 m és 3.60 m munkaszélességgel

Mindkét gép fogazott szársértő (KC) és gumihengeres szársértő (RC) opcióval is rendelhető. Az új tárcsás kaszák szállítási helyzetben függőlegesen hátra, a traktor mögé vihetők és így biztosítható a biztonságos és kifogástalan szállítás. A kaszák felbillentése jelentősen csökkenti a teljes szállítási hosszat és ezenfelül hozzájárul a jobb súlyelosztáshoz, mivel a súlypontot továbbra is a géphez közel tartja. A hidraulikusan állítható oldalburkolattal a magasság nem lépi túl a 4,0 m-t, a szélesség pedig a 3,0 m-t.

A kaszák a bevált TurboLift-rendszerrel, valamint középen lévő felfüggesztéssel rendelkeznek annak érdekében, hogy a vágószerkezetet a kaszagerendely súlypontjánál lehessen húzni. Ez elősegíti a talajkontúrhoz való tökéletes igazodást: a forgáspont egy integrált, hidraulikus csillapító rendszer által lehetővé teszi a kaszálást pl. felfelé 28 fokos és lefelé 22 fokos rézsűkön.

A kaszák a SafetySwing-nek köszönhetően védettek a sérülések ellen, mivel a rendszer akadály esetén hátrafelé haladó mozgást tesz lehetővé. Ezt követően pedig a saját súlya által ismét a munkahelyzetbe tér vissza.

Új, nagy munkaszélességű rendsodró - nagyüzemek és bérvállalkozók számára

Az új, 14 m munkaszélességű MF RK 1404 TRC-PRO kaszát speciálisan nagyüzemek és bérvállalkozók részére fejlesztették ki. Célja, hogy gondoskodjon a szántóföldi szecskázók és a nagy szögletes bálázók előtt a tökéletesre formált rendről. A hidraulikusan 11,5-től 14 m-ig beállítható munkaszélességgel ez az új négyrotoros rendsodró a széria legnagyobb modellje. A munkagép korszerű proCONNECT ISOBUS-vezérléssel rendelkezik, amelyet a megfelelő, kompatibilis traktor terminálon vagy a Massey Ferguson 7 collos érintőképernyőn lehetséges kezelni.

Az új, robusztus központi keretre felépítve a rendsodró a kompakt szállítási méreteket továbbra is megtartja: 4 m alatti magasság és 3 m alatti szállítási szélesség. A rotorok stabil és karbantartásmentes karokkal vannak felszerelve és így ideálisak igényes munkavégzéshez még a nehezen betakarítható kultúrák esetében is.

AZ ÚJDONSÁGOK IRÁNT ÉRDEKLŐDJÖN HELYI MASSEY FERGUSON KERESKEDŐJÉNÉL VAGY AZ AUSTRO DIESEL KÖZPONTI SZÁMAIN: 0630-530-5565 VAGY 0630-613-0222

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.