2021.02.28., vasárnap , Ákos, Bátor

Gépesítés

2017. október 25. szerda • 18:21

Massey Ferguson 5700 GLOBAL – árbajnok újdonság 4 hengerrel!

A traktorok tervezésénél a gyártó azokra a gazdálkodókra gondolt elsősorban, akik kevés elektronikát felvonultató, robusztus, egyszerű váltóval szerelt mégis minőségi traktorokat keresnek. Az MF 5700 GLOBAL további nagy előnye, hogy a nagyobb MF-ek megoldásait és motorját tartalmazza, így prémiumot hoz a 100-110 LE-s mechanikus szegmensbe.

Az első MF 5700 GLOBAL gépek már 2017-ben megérkeznek a hazai kereskedésekbe. Az erőforrás ugyanaz a 4.4 l hengerűrtartalmú, 4 hengeres SISU motor, mint a nagyobb, powershift váltós MF 5700 SL szériában. Ezt a motort már 10 éve használja az MF – kiforrott, megbízható konstrukcióról van szó. A minőségi építést bizonyítja, hogy már 1.500 f/p-en leadja maximális nyomatékát.

MF 5700 GLOBAL – 2 típus 100 és 110 LE-vel, 4.4 l-es 4 hengeres SISU motorral. A váltón kívül minden a nagyobb Fergusonokból származik. Gyártás helye: Franciaország!
 

A váltó esetében is rendkívül megbízható és egyszerű szerkezetről beszélhetünk. Alapfelszereltségben a 12 x 12-es szinkronizált, mechanikus hajtómű 2 csoporttal és összesen 12 fokozattal rendelkezik (csoportonként 6 fokozat). Az első főcsoport szántóföldi munkavégzésre használható (2-től kb. 12 km/h-ig kalibrált sebességkiosztással), míg a másik közúti felhasználásra alkalmas (maximum 40 km/h). Aki azonban nem szeretne lábbal kuplungolni és szüksége van hatékony irányváltásokra az is megtalálja a számítását a szériában. Opcióban az MF 5700 GLOBAL Powershuttle elektromos irányváltó karral, illetve Easy shifting - könnyű váltás gombbal szerelhető fel. Az utóbbi egy gomb a váltókaron, amit benyomva „lábkuplung” nélkül tudjuk mozgatni a váltókart. Így jóval könnyebb a sebességváltás.

Az importőr Austro Diesel 2017-ben bevezetési akcióban alapfelszereltségként adja minden 5700 GLOBAL géphez az elektronikus hárompont vezérlést (EHR) a munkaeszközök hajszálpontos süllyesztése és emelése érdekében, illetve a klímaberendezést. Így tehetjük tökéletesen használhatóvá a traktorokat anélkül, hogy bonyolult elektronikát rendelnénk bele.

1:Easy shifting gomb = kuplung a váltókaron. A gomb megnyomásával tudjuk mozgatni a váltókart, nem szükséges lábbal kuplungolnunk.

2:Powershuttle irányváltó kar a kormány bal oldalánál – előre/üres/hátra menet elektrohidraulikus kapcsolása irányváltás érzékenység beállítással.

3:Jobb oldali kezelőpanel az EHR vezérlőjével. Az EHR tartalmaz kényszerítő funkciót – a hárompont, ha szükséges belenyomja a munkaeszközt a talajba.

 

A gépek hidraulika rendszere külön olajáram ellátást biztosít a kormányműnek, fékeknek, TLT-nek (32/perc), valamint a segédhidraulika-szelepeknek, hárompontnak (58 l/perc). Mivel a két rendszer egymástól teljesen függetlenül üzemel, így garantált, hogy minden feladat hatékonyan végezhető el, az emelőmű mozgatása pedig gyors. A traktorok kettő vagy három hidraulika szeleppárral láthatók el. A hátsó hárompont emelési kapacitása 4.300 kg, amely biztosítja, hogy a kategóriába tartozó munkagépeket kiválóan tudjuk mozgatni az 5700 GLOBAL traktorokkal.

A hajtásláncban az egyszerűségen volt a hangsúly, a beltérben azonban már nem. A fülkében prémium gyártóhoz méltó kezelői környezettel találkozunk. A kezelőszervek kiosztása rendkívül ésszerű és logikus, az új váltókar kézre esik és nem tolakodóan hosszú – sem maga a kar, sem az útja. Az ülés légrugózású, a helykínálat pedig jóval nagyobb traktorokat idéz. Ez főként a nagy üvegfelületeknek, valamint a megfelelő térd- és fejtérnek köszönhető. A klímaberendezés hatékony, a fülkében az anyagminőség a kategória élvonalába tartozik.

A fülke rendkívül világos és tágas. Nagyobb termetű kezelő is kényelmesen elfér, elegendő a hely a térdnél és vállmagasságban is. A beltér minőségi kialakítású.

 

Összefoglalva az MF 5700 GLOBAL szériát azt láthatjuk, hogy a traktorok nem egy prémium gyártó silány termékei, hanem ugyanolyan minőségi alkatészekből, átgondoltan felépített erőgépek mint a nagyobb Massey Fergusonok. A gyártás helye is ezt mutatja – abban a gyárban készülnek, mint ahol az összes „nagy Ferguson”. Az MF 5700 GLOBAL - ahol nincs szükség powershift váltóra- elsőszámú választás lehet, nemcsak minősége, de egyedülálló ár/érték aránya miatt is. Prémium szintű traktort kapunk középkategóriás áron!

Érdeklődni az Austro Diesel központi számán lehetséges a gépek iránt:

0630-613-0122

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.