2019.01.19., szombat , Fábián,Sebestyén

Gépesítés

2018. szeptember 19.

Massey Ferguson 6700 GLOBAL széria – HA NEM ELÉG A 100 LE!

A prémiumgyártó legújabb traktor sorozata olyan gazdálkodók igényeire válaszol, akik négyhengeres traktort keresnek, de a munkagépeik vagy egyéb igények végett már nem elég nekik a száz-száztíz lóerő teljesítmény. A 6700 GLOBAL széria erőgépei 120 és 130 LE teljesítményű típusokkal, prémium motorral és rendkívül egyszerű váltóval érhetők el.

A traktorokban 4.4 l-es 4 hengeres AGCO POWER erőforrás dolgozik. 2015-től ezen a néven forgalmazzák a jól ismert SISU motorokat. A finn gyártó termékei adják az erőt az összes Massey Ferguson traktorhoz. A motorok alacsony fordulatszám mellett leadják maximális nyomatékukat, ami végett nő az élettartam és csökken a fogyasztás, mialatt a teljesítmény folyamatosan rendelkezésre áll.

A hajtáslánc másik eleme, a 12 x 12-es fokozatkiosztású sebességváltó. 2 főcsoporton belül egyenként 6 fokozatot találunk. Az előnye annak, hogy 6 fokozat áll rendelkezésre egy tartományon belül az, hogy így egy főcsoport "hosszabb", nem kell a lendületet megszakítanunk munkavégzés közben. A szántóföldi tartomány 0-12 km/h óra között használható, a közúti pedig 7 és 40 km/h között. A váltásokhoz nem szükséges lábbal kuplungolnunk.  A váltókaron található kézi kuplunggomb megnyomásával tudjuk mozgatni a mechanikus kart. Az irányváltó elektro-hidraulikus, 8 km/h sebességig tudjuk megfordítani a menetirányt a kormány bal oldaláról. A kezelés rendkívül egyszerű, kevés az elektronika a rendszerben, a munkavégzés pedig hatékony.

                   

  1. kép: elektro-hidraulikus irányváltó a kormány bal oldalán. Menetirányváltás 8 km/h-ig.
  2. kép: kézi kuplunggomb a váltókaron. Lábbal nem szükséges kuplungolnunk, mind a 12 fokozatot lehetséges a gomb megnyomásával és a kar mozgatásával egyszerűen kapcsolni.
  3. kép: a hátsó hárompont sárvédőről történő hidraulikus mozgatás alapfelszereltség (EHR)

A traktorok hátsó háromponti maximális emelőképessége típustól függően 4.300 és 5.300 kg, amely által a kategória munkagépei biztonsággal megemelhetők. A hidraulikarendszerben 58 l/perces külön kör jut  a kiadószelepeknek illetve a függesztőműnek. A kormánymű, fékek és a TLT másik „körön” találhatók, így a hidraulikus funkciók mindig gyorsan és állandó erővel használhatók.  Amennyiben nagyobb hidraulikus teljesítményre van szükségünk (például rakodáshoz) opcionálisan választhatunk 100 l/perc szállítóképességű szivattyús verziót is.

A Massey Ferguson gépek mindig rendkívül "jól bántak" a kezelővel. Nincs ez máshogy a 6700 GLOBAL széria esetében sem: kényelmes, tágas, síkpadlós fülke várja a pilótát. A kezelőszervek kiosztása példás, egyszerű működtetni a funkciókat. A klímaberendezés és a légrugós vezetőülés az alapfelszereltség részét képezik.

Massey Ferguson 6700 GLOBAL széria

 

 

Erőforrás

Hajtómű / összes fokozat kézzel kapcsolása

 

Irányváltó

Emelési kapacitás háromponton

MF 6712

4.4 l, 4 henger (120 LE)

12 x 12 / igen

Elektro-hidraulikus

4.300 kg

MF 6713

4.4 l, 4 henger

(130 LE)

12 x 12 / igen

Elektro-hidraulikus

5.300 kg

Részletekért érdeklődjön helyi Massey Ferguson kereskedőjénél vagy az Austro Diesel központi számán

(x)

Fókuszban
Rengeteg agrárszakember élete követendő

Rengeteg agrárszakember élete követendő

Az Év Agrárembere kitüntető díj során ilyen példamutató embereket ...

Bálint gazda: A haza és a termőföld életem két legfontosabb pontja

Bálint gazda: A haza és a termőföld életem két legfontosabb pontja

Bálint György eklektikus élete során vezetett állami gazdaságot, ...

Már csak 3 napig szavazhat kedvenc agráremberére!

Már csak 3 napig szavazhat kedvenc agráremberére!

A január 20-ig tartó online szavazás győztese Az Év Agrárembere ...

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.