2020.08.07., péntek , Ibolya

Gépesítés

2019. október 09. szerda • 12:40

Megérkeztek a Kuhn újdonságai

A legnagyobb európai mezőgazdasági munkagép gyártó a francia Kuhn, három újdonsággal jelent meg a közelmúltban a piacon.

A HR 6040 RCS forgóboronával összeépített TF 1512 fronttartályos, sűrűsoros, 6 m munkaszélességű gabonavetőgépe, jó súlyeloszlás mellett egymenetben képes minőségi magágyat készíteni és Seedflex vetőelemeivel pontosan elvetni a sűrűsoros kultúrákat - írja a Profi Magazin.

fotó: tractors-and-machinery.de

A művelő utak kihagyásáról, a nagyméretű hátsó pneumatikus elosztókba beépített távvezérelhető Vistaflow elzárószelepek gondoskodnak.

A Kuhn Saverne-i gyárában kifejlesztett VB 7100 változókamrás hengeres nagybálázó család i-Dense intelligenciával készül, amely fokozatmentesen képes a bála tömörségét szabályozni, a bála nedvesség függvényében.

A bálázó ISOBUS terminál segítségével kommunikál a vontató traktorral. A családot a VB7100, a VB7160 és a VB 7190 bálázók alkotják, amelyek 1,65 ill. 1,85 m maximális átmérőjű egyenletes tömörségű bálák készítésére képesek.

A SB 1290 iD nagyteljesítményű szögletes nagybálázójuknak átdolgozták a behordó és előtömörítő szerkezetét, amely +15 %-os bálázási teljesítménynövekedést eredményezett és növekedett ezen részegységek élettartama is.

Megerősítették anyagtovábbító csillagrotor és a raffer előtömörítő-adagoló hajtását, amelyek így nagyobb nyomatékkal üzemeltethetők és stabilabbá vált a munkavégzésük és a bálák tömörsége is. Az újdonságok az idei Agritechnica-n is láthatók lesznek.

agrotrend.hu / Profi

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.