2021.09.17., péntek , Zsófia

Gépesítés

2020. november 18. szerda • 14:12

Megint okosabbak lettünk: még mindig a természet parancsol

A jó termést megalapozó idei csapadékos időjárás ráirányította a figyelmet a talajtaposás csökkentésére, a gyors, alacsony veszteségű, optimális időben történő betakarítás eredményjavító hatására.

Megint okosabbak lettünk! Szántóföldre, az arra optimalizált eszközökkel jobb rámenni. Megint többen értik a szántóföldön előnyösebb támaszsúlyos kocsik használatát, a támaszsúly traktor kapaszkodó képességet növelő hatását, hogy kisebb traktor biztosabban mozgat nagyobb tömeget és átvesz a szállított súlyból a traktor. Megint többen értik az alacsony nyomású, talajtömörítést csökkentő, ezáltal biztosabb lejutást segítő gumik használatát, melyeket megfelelő méretben a hátra ürítő kocsikra lehet igazán feltenni.

A nagy teljesítményű szántóföldi munkavégző, betakarító gépek csak akkor használhatók jól ki, ha a logisztika is ezt kellőképp megtámogatja. Mindig időben odaszállítja a vetőmagot, tápanyagot, permetező vizet, és gyorsan átjuttatja. A termést szintén gyorsan a feldolgozókba, tárolókba juttatja, a betakarítókat pedig „hagyja dolgozni”. Mindezek kézzelfogható gazdasági előnyt eredményeznek.

Az aratási hatékonyság akár 30%-kal növelhető az ULW átrakó kocsival, hiszen a kombájnnak nincs állásideje.

A TMK teknős billentős pótkocsi trapéz alakú teknője biztosítja a jobb ürítést.

A FLIEGL ABDA Kft. eszközei kívánság szerint optimalizálhatók szántóföldre, úton szállításra vagy vegyes használatra. Széles és nagy átmérőjű kerekek szerelhetők az ASW Gigant letoló kocsikra, az ADS letolós trágyaszórókra, teknős kocsikra, átrakó kocsikra, tartálykocsikra. Ezek zömét lehet kérni abroncsnyomás szabályzóval, amely tovább csökkenti a talajra fajlagosan jutó terhelést a kisebb légnyomásból eredő „gumi szétterülés" következtében. Talajon járva csökkenti az abroncsok nyomását, útra térve megnöveli a szükséges mértékben.

Ki kell emelni az abdai gyár palettájáról az 1998-ban bemutatott és már közismert ASW letoló kocsit. Az eszköz számtalan előnnyel szolgál a hagyományos billentős pótkocsikkal szemben, ugyanis minden helyzetben biztosítja a gyors és biztonságos hátrafelé ürítést, s mivel a billentés elmarad, alacsony épületekben is ideális. A letolás rendszere lehetővé teszi a többcélú használatot, a többcélú használhatóság (átrakó kocsi, trágyaszóró) a kihasználást növeli, a megtérülést  pedig javítja.

A letolásnál nincs billentés, így az ASW letoló kocsi használható alacsony épületekben is.

A Gigant letoló kocsi egész évben bevethető, többek között trágya szórásra is.

A Fliegl átrakótechnika a legmagasabb szállítási teljesítményt szolgálja.

A FLIEGL ABDA Kft. üzletpolitikájában egy fontos szempont, hogy az eladás után is törődik a termékkel és vevővel, hiszen magyar gyár és szerviz háttér áll a vevők szolgálatára.

Külön öröm számukra, hogy nagyobb hangsúlyt kapott és szinte új értelmet nyert idén a „hazai” kifejezés mindenki számára. Ebben az évben ismét nagyot nőtt a magyar vásárlók aránya az általános növekedésen belül, ugyanis 2020-ban minden negyedik pótkocsi vásárló már a Flieglt választotta.

Egy szó, mint száz: ha Önnek is fontos az univerzális alkalmazhatóság és a változó munkakörülményekhez való maximális alkalmazkodás, akkor tervezzen 2021-re egy ASW letoló kocsival! Keresse bizalommal a Fliegl értékesítő kollégákat, örömmel és szakértelemmel segítenek Önnek is megtalálni a munkavégzéséhez leginkább alkalmas terméket: sales kukac fliegl pont hu, +36-96-553-303.

 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.