FÓKUSZBAN

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb ...

Az amerikai gazdák aggodalmai

Az amerikai gazdák aggodalmai

Nyáron Donald Trump kereskedelmi vitáitól volt hangos

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

A mezőgazdaság témakörében meghirdetett fotópályázat

Gépesítés

2018. március 30., péntek • 10:48

Megjelent a Profi magazin legújabb száma

Egyre több a mezőgépész szakma iránt érdeklődő - az interjúban ezúttal Dr. Medina Viktort, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének igazgatóját kérdeztük. Az aktuális témák mellett riportunkban az idei AGROmashExpo és AgrárgépShow újdonságai, valamint a gabonakombájnok világa kerül terítékre, és ezúttal is annyi traktort és erőgépet teszteltünk, amennyit csak a magazin oldalai elbírnak.

Ízelítő a tartalomból:

Traktorteszt

Fendt 514 Vario - Nagyon ritkán tesztelünk olyan traktorokat, amelyeknél a teszt végén a változtatási javaslatok és kívánságok listája ilyen rövid lenne. A Fendt 516 Vario korábbi tesztje óta ugyanis nemcsak a traktorok színe változott „természetes zöldre”, hanem a bajor traktorgyártók a motort is alkalmassá tették a Stage IV károsanyag-kibocsátási norma előírásainak betartására, és még tovább tökéletesítették a traktort.

Gyakorlati teszt

John Deere 1725NT szemenkénti vetőgép kukoricához FT180 fronttartállyal - Az európai piacon történő elindulása óta a nagy sebességű John Deere szemenkénti vetőgép sok dicséretet szerzett. A gépet tavasszal teszteltük - addig fokozva a sebességet, amíg a szarvas szédülni nem kezdett. Ebben a gyakorlati tesztben megtalálja a teljes összefoglalónkat.

Gyorsteszt

Holmer Terra Variant 435 - A Holmer a hannoveri Agritechnika 2017 kiállításon mutatta be az új Terra Variant 435 magajáró cserefelépítményes alvázát, ami a bérvállalkozók és a hígtrágya-gazdálkodással foglalkozók számára könnyíti meg a kezdeti lépéseket a magajáró gépek alkalmazása felé. A prototípussal felállhattunk a mérlegre...

Interjú

Szükség van a fiatalokra és a továbbképzésekre annak érdekében, hogy a gépgyártás újításai megfelelően adoptálhatóak legyenek a termelésbe. A gépforgalmazók részéről is fontos, hogy a vásárló megfelelően tudja kezelni az adott gépet, ezért képzéseket is biztosítanak - vallja Dr. Medina Viktor, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének igazgatója.

Gazdavélemény

Nem lehet benne csalódni, és többet tud, mint gondolnánk - mondja a KUHN gépekről Vass Albert gazdálkodó, aki elengedhetetlennek tartja a
korszerű technológia és a megbízható gépek alkalmazását.

Nemesítés

Beszámoló a Smartbow Eartag Classic használatáról - A Smartbow-rendszer egy fülbe helyezett, aktív transzponderrel figyeli az állatok ivarzását és kérődzését. Gyakorlati szakemberektől szerettük volna megtudni, hogy mennyire tudja felismerni ez a technika az ivarzó, illetve a beteg állatokat, és mennyi haszna van az egyes állatok egyedi felismerésének.

A Profi magazin tartalma csak előfizetőknek érhető el! Részletek itt: http://profimagazin.hu/elofizetes/

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.