2023.01.28., szombat , Károly, Karola

Gépesítés

2022. október 20. csütörtök • 07:52

Megnyitja kapuit a Väderstad Farm Németország

A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártója hivatalosan is bemutatja a Väderstad németországi farmját. A gyártó központja mellett található hazai gazdasággal együtt ez a két farm egyfajta tudásközpontként működik majd, ahol bemutatjuk innovációinkat, valamint találkozhatunk partnereinkkel és ügyfeleinkkel.

A Väderstad Farm Németország, Niedersachsenban, Helmstedt mellett található.

- A svéd gyártónak jelenleg két bemutató gazdasága van, egy Svédországban és egy pedig Németországban, ahol találkozhatunk vevőinkkel, partnereinkkel, valamint a sajtó képviselőivel. Ezek a gazdaságok olyan kísérleteknek adnak helyet, amelyek segítségünkre lehetnek abban, hogy új megoldásokat és koncepciókat dolgozzunk ki a jelen és a jövő mezőgazdasága számára. A Mezőgazdasági Kamarával, az egyetemekkel, valamint egyéb szervezetekkel kialakított háttérkapcsolatainknak köszönhetően könnyen megoszthatjuk a folyamatban lévő kísérletekkel megszerzett tudást és információt - mondja Nina Pettersson, a Väderstad vezető agronómusa.

A Väderstad Farm Németország egy 50 hektáros gazdaság, amelyhez egy 800 m2-es gépcsarnok is tartozik, ahol bemutatókat és képzéseket tartanak. A gépcsarnokon belül egy klasszikus piros svéd házikót is építettünk, amelyet irodaként használunk.

A bemutató gazdaság a rendszeres képzéseken és szántóföldi teszteken kívül, olyan külső rendezvényeknek is helyet ad, mint például a 2022. október 11-12-i PressEvent.

- Nagy izgalommal várjuk a látogatóinkat az új bemutató gazdaságunkban, amely kitüntetett szerepet kap abban, hogy meglévő és jövőbeni termékeinket, valamint módszereinket a vevőink igényeinek megfelelően optimalizálhassunk. Ez az a hely, ahol mindenki láthatja azt a különleges utat, amit a Väderstad képvisel a mezőgépgyártók népes táborában - mondja Karl-Hubertus Reher, a Väderstad németországi ügyvezető igazgatója.

 

A vállalatról

 

A Väderstad innovatív, nagy hatékonyságú munkagépekkel és technológiával látja el a modern mezőgazdaságot. A mindennapi munkafolyamatok egyszerűbbé tételével javítható a gazdálkodás eredménye, így kíván a vállalat piacvezető szerepet elérni a talajművelés és a vetéstechnológia terén. A jelenleg 40 országban aktív, családi tulajdonban lévő vállalat központja a svédországi Väderstadban található. 2021-ben a vállalatnál 1900 munkavállaló dolgozott, a vállalat éves árbevétele pedig 420 millió eurót ért el.

 

agrotrend.hu / Vaderstad Kft.

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.