2021.12.04., szombat , Borbála, Barbara

Gépesítés

2021. október 22. péntek • 13:17

Megválasztották a 2022-es Év traktorát

A bolognai EIMA szakvásár keretében átadták az Év traktora 2022 díjakat. A piac leginnovatívabb és legmodernebb traktorait négy kategóriában elismerő díj főtámogatója idén is a BKT indiai gumigyártó vállalat volt.

Az Év traktora (Tractor of the Year) egy 1998-ban létrehozott nemzetközi díj, amely minden évben összehozza a mezőgazdasági gépesítés világának vezető szaklapjait, hogy 25 különböző ország 26 szakértőjéből álló zsűrit alkossanak, amely elemzés, vita és helyszíni vizsgálatok révén átadja a díjat a legjobb európai traktornak  írta az OTP Agrár.

Idén is négy kategóriában került kiosztásra a díj:

A fő kategória az Év traktora, amely minden traktor előtt nyitva állt. A díjat a John Deere 7R 350 AutoPowr modellje nyerte.

A második kategória az Év univerzális traktora, amelyben szintén a John Deere győzedelmeskedett a 6120M AutoPowr modelljével.

A harmadik kategória az Év speciális traktora volt a szőlőkben, gyümölcsösökben, domboldalakon és hegyekben dolgozó traktorok számára. Ezt az elismerést a különleges megjelenésű Reform Metrac H75 pro traktor kapta.

Idén is kiosztották az Év fenntartható traktora díjat, amely az első három kategória összes jelöltje közül a fenntarthatóság szempontjából legjobb traktort ismeri el. A győztes idén a New Holland T6.180 Methane Power metánmeghajtású traktora lett.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy második éve támogathatjuk ezt a rangos díjat – mondta el Lucia Salmaso, a BKT Europe vezérigazgatója a díjátadó ünnepségen –, és meggyőződésünk, hogy az Év Traktora nagyszerű bemutatkozási lehetőség a mezőgazdasági gépek és ezáltal maga a mezőgazdaság innovációjának hangsúlyozására. Ezért továbbra továbbra is támogatjuk ezt az eseményt, amely számunkra a jövő, a fenntarthatóság és a technológia szinonimája. Szívből gratulálok a négy kategóriában győztes John Deere, Reform, és New Holland márkák fejlesztőinek a kiváló munkájukhoz.

agrotrend.hu / OTP Agrár

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.