2021.12.04., szombat , Borbála, Barbara

Gépesítés

2021. november 17. szerda • 14:44

Metszés mesterfokon a MEZŐDEPO költséghatékony eszközeivel

A metszésnek alapvetően két formáját különböztetjük meg gépészeti szempontból, a géppel és emberi erővel végzett metszést. Azt, hogy melyik ültetvényben melyik verziót érdemes előnyben részesíteni, legyen szó szőlőről vagy gyümölcsről, minden esetben a fajta és művelésmód határozza meg.

Ami fontos szempont a metszőgép (legyen az gépi előmetsző vagy kézi metszőolló) kiválasztásánál:

  • tiszta vágási felület

  • munkafolyamat gyorsítása

  • élő munkaerő kiváltása

  • robosztus, erős kialakítás

  • megbízható működés

  • kiváló ár-érték arány

  • magyarországi országos szerviz és alkatrészellátás

KÉZI METSZÉS HATÉKONYSÁGÁT NÖVELŐ ESZKÖZÖK

Amennyiben a fenti szempontok szerint kizárólag emberi erővel tud történni a metszés, ezt is érdemes részben gépesíteni a hatékonyságnövelés érdekében.

Erre nyújtanak alternatívát a Campagnola elektromos metszőollói és láncfűrészei.

Az új plug-in akkumulátoros széria megjelenésével számos ügyfelünknek sikerült jelentősen növelni a munka hatékonyságát. Idén elérhetővé váltak a plug-in akkumulátoros, egykezes láncfűrészek is, melyek hatalmas segítségek az akár 10 cm vastag ágak elvágásához.

Campagnola kínálatunkat tekintse meg itt: shop.mezodepo.hu

Az új Monchiero 5050 önjáró kosaras metszőállvány gyorsabban és pontosabb metszést tesz lehetővé. A kezelő a kosárban helyezkedik el, ahol a vezérlőpanel is el van helyezve.

KÖNNYŰ KEZELÉS
GYORS ÉS GAZDASÁGOS ÜZEMELTETÉS
GYORS MUNKAVÉGZÉS EGYSZERRE TÖBB SZINTEN IS
KÉT EGYMÁSTÓL FÜGGETLEN MOZGÁSÚ KOSÁR
7 MÉTER MAGAS, 9 MÉTER SZÉLES
PNEUMATIKUS CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG A GÉPRE AKÁR TALAJON VÉGZETT MUNKÁHOZ IS
EGYSZERRE AKÁR HÁROM EMBER VÉGEZHET MUNKÁT KÜLÖNBÖZŐ SZINTEKEN

További információk itt.

KÖLTSÉGHATÉKONY GÉPI METSZÉS ESZKÖZEI

A klasszikus gépi metszésnél szőlőültetvényekben használhatunk előmetsző gépeket. A szőlő esetében az előmetszés a BMV-Italy PCL 850 gép, egyes függöny-, szálvesszős és váltócsapos művelés esetén pedig a BMV-Italy PR 3000 gép használható. Ezek a berendezések jelentősen növelik a költséghatékonyságot az emberi munkaerő kiváltásával gazdasági mérettől függetlenül.

További információk itt.

Gyümölcsösökbe ajánljuk továbbá a BMV-Italy FL 600 PC, a BMV-Italy FLHD 900 és a BMV-Italy FL800 PC síkfalmetszőket is. A gépek teljesen az ültetvényhez konfigurálhatók.

Megtalálhatók a BMV kínálatában mind a homlokrakodóra szerelhető kivitelek, mind a jéghálós ültetvényekbe tervezett automata felső vágóegység kitéréssel szerelt, síkfalmetsző gépek, amelyek igény szerint az egyesültetvényekhez is konfigurálhatók.

További információk itt.

Mindenki adottságaihoz mérten dönt arról, hogy milyen nyesedékkezelési módszert választ. Agronómiai és gazdasági szempontból a legjobb megoldás, ha a nyesedéket a területen felaprítjuk, lezúzzuk. Ez nagymértékben hozzájárul a tápanyag-utánpótláshoz. A művelet az úgynevezett söpréssel kezdődik, melyhez az Arrizza SWATH rendsöprűt ajánljuk.

További információk itt.

A metszési nyesedék zúzásához a kiváló minőségű BARGAM szárzúzókat ajánljuk, mely homogén hosszúságú aprítékot hagy maga után. Fontos, hogy apróra zúzzuk a venyigét, gallyakat, egyrészt, hogy minél előbb lebomoljon, másrészt, hogy a nyesedék ne jelentsen akadályt az évközi talajmunkák elvégzése során.

További információk itt.

FORDULJON SZAKÉRTŐINKHEZ!

Megtisztelő lenne számunkra, ha ültetvénygép beruházási szándékával felkeresne minket! Ajánlatkéréssel és egyéb szakmai kérdésével, kérem forduljon a területileg illetékes értékesítési vezető kollégánkhoz!

Navik Alfa Kft. - Meződepo
Telefonszám: +36 1 280 6911
E-mail: info@navik.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.