FÓKUSZBAN

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb ...

Az amerikai gazdák aggodalmai

Az amerikai gazdák aggodalmai

Nyáron Donald Trump kereskedelmi vitáitól volt hangos

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

A mezőgazdaság témakörében meghirdetett fotópályázat

Gépesítés

2018. március 26., hétfő • 17:35

Micsoda szám! Már a földeken a tízezredik Amazone UX vontatott permetező

2004-ben mutatta be az Amazone Werke az első prémium kategóriás UX vontatott permetezőjét, amely a klasszikus felépítésű UG modelleket übereli az igényesebb vevőik számára. Azóta az Amazone permetezők kínálatában valódi sztár modellé nőtte ki magát.

A család elven felépülő UX modellek 3000/4000/5000/6000 és 12.000 literes tartállyal készülnek, valamint 15 és 40 m közötti munkaszélességű szórókeretekkel szerelhetők fel, melyek „Special” és „Super” felszereltségű változatban vásárolhatók meg - írja az Amazone Repost. Az UX permetezők számos teszten kiváló eredményeket értek el.

fotó: amazone.de

A permetezési világrekordot is egy Amazone UX 11200 típusú 12.000 literes permetező tartja, amely 24 óra alatt 1.032 ha területet permetezett le. Ez 43 ha/h területteljesítménynek felel meg.

Az Amazone közkedvelt modellcsaládjának modelljeiből 14 év alatt 10.000 db készült (éves átlagban 725 db) és került eladásra a világ számos országába.

Az UX permetezőket jelenleg 10 modell változatban gyártják az Amazone Reedeni gyárában a törzsgyáruk szomszédságában. A jubileumi modellt az Agravis Technik Heide-Altmark GmbH adta el az alsó-szászországi Destedt-ben gazdálkodó Terra-Elm GbR vállalkozásnak még az elmúlt évben.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.