2021.05.09., vasárnap , Gergely

Gépesítés

2021. május 04. kedd • 08:27

Nagyobb árbevétel az Amazone-nál 2020-ban

A 138 éves családi vállalkozás azon kevesek közé tartozik, amely a pandémiás időszak ellenére, az elmúlt évben növelni tudta az árbevételét, nem is kevéssel 15 %-kal. 2020-ban 537 millió euró árbevételt könyvelhettek el, az előző évi 467 millió euróval szemben.

A cég tulajdonos ügyvezető igazgatói – Christian Dreyer és Dr Justus Dreyer szerint, mindezt a hűséges partnereiknek köszönhetik. Az árbevétel 80 %-a a külpiacokon realizálódott. Németország mellett különösen jól teljesített a belga, dán, orosz és az osztrák piac 2020-ban. A tervezettnél nagyobb árbevételt értek el Franciaországban, Nagy-Britanniában és Lengyelországban is. Éves átlagban a cégcsoport alkalmazásában 1900 dolgozó munkálkodott a nagyobb árbevétel elérésében - írja a Profi Magazin.

Az elmúlt évben új Global Parts Center néven, új alkatrészellátó centrumot nyitottak Tecklenburg-Leedenben. A megelőző év árbevételének 6 %-át fordították kutatás-fejlesztésekre. Kedvezően alakultak a talajművelőgép-eladásaik, jól rezonált a gabonavető gépek és vető aggregátok piaca is. Jelentős keresletet generált a Precee szemenként vető gépük a piacon. Pozitív eredményeket hozott, az egy éve felvásárolt Schmotzer cég kameravezérelt sorközművelő kultivátorainak az eladása is. A korábbi évekhez képest jobban szerepelt az Amazone, a DLG Márkaimage Barometer közvélemény kutatáson is, ahol a 4. helyet szerezte meg. Az idei évre is bizakodóak, mivel az I. félévi rendelés állományuk jól alakult.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.