FÓKUSZBAN

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb ...

Az amerikai gazdák aggodalmai

Az amerikai gazdák aggodalmai

Nyáron Donald Trump kereskedelmi vitáitól volt hangos

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

A mezőgazdaság témakörében meghirdetett fotópályázat

Gépesítés

2016. január 14., csütörtök • 10:55

NAVIGATOR ECHO 3000 Limitált szériás kampány a Hardinál

Idén utoljára rendelhető NAVIGATOR permetezőgép, hagyományos folyadék szabályozási rendszerrel az ECHO kampány keretében!

A HARDI NAVIGATOR vontatott szántóföldi permetezőgép nem csak hazánkban, de Európában is az egyik legkedveltebb szántóföldi permetezőgép. A HARDI forradalmi folyadék szabályzó rendszere a DynamicFluid4 tavalyi hazai megjelenése óta várható volt, hogy 2016-tól Magyarországon –a többi európai országhoz hasonlóan- sem lesz elérhető a NAVIGATOR a korábbi szabályzó rendszerrel.

Már tradíciónak mondható a Hardinál, hogy egy új termék megjelenésekor még egy utolsó kampány keretében lehetőséget biztosít a termelők részére a már jól ismert, bizonyított technika elérésére. Ez a NAVIGATOR ECHO kivitel, ahol egy limitált darabszámban elérhető egyedi felszereltség csomag jelent meg kifejezetten azok számára, akik nagy teljesítményt és megbízható, ismert műszaki megoldásokat keresnek.

A NAVIGATOR ECHO erősített szerkezete a nagysebességű növényvédelmi kezelésre és a legnagyobb igénybevételt jelentő szántóföldi és közút viszonyokra lett tervezve, opcionálisan a beszerzés utáni években is bővíthető műszaki tartalommal.

Folyadék rendszer

Annak érdekében, hogy nagy folyadék mennyiséget tudjon kezelni minimális nyomásveszteség mellett, a NAVIGATOR ECHO-t nagy méretek jellemzik az összes szelep, cső és szűrő vonatkozásában egyaránt. A permetezőgép munkamenetéhez, feltöltéséhez és öblítéséhez szükséges valamennyi elsődleges funkciót a munkazóna közepén elhelyezett, mindössze két kezelő kar működteti. A könnyen érhető szimbólumokkal jelölt, logikusan elrendezett szelepműködtető karok jóvoltából a rendszer rendkívül egyszerűen kezelhető, és jelentősen  lerövidíti a permetezőgép beállításához és működtetéséhez szükséges időt.

HARDI 464 Szivattyú

A NAVIGATOR ECHO folyadékrendszerét egy robusztus, zsírkenésű HARDI gyártmányú membránszivattyú működteti. A membránok elválasztják a permetlevet a szivattyú olyan létfontosságú alkatrészeitől, mint pl. a főtengely, ami megbízható és tartós működést biztosít. A 280 l/perc teljesítményű HARDI membránszivattyúk önfeltöltők, szárazon járathatók károsodás nélkül.

Auto Track kormányzás

Ez a csúcsminőségű kormányzott vonórúd szűk fordulási sugarat biztosít. A fejlett elektronika, a proporcionális szelep és a két nagyméretű hidraulikus munkahenger kombinációja biztonságos és pontos nyomvonalkövetést biztosít felhasználóbarát kezelhetőséggel.

Az Auto Track integrált biztonsági funkcióval van felszerelve, amely megakadályozza, hogy a munkahengerek az adott fordulási sugárhoz viszonyítva túl nagy haladási sebességnél kormányozzák a vonórudat. A vezérlő egység folyamatosan figyeli a haladási sebességet és a bekormányzási szöget annak érdekében, hogy ne történjen kormányzás akkor, amikor az nem biztonságos. Ha a traktorkezelő pl. 15 km/h sebességnél próbál meg 90° fokos fordulót végrehajtani, akkor az AutoTrack rendszer automatikusan feldolgozza az adatokat és egyenesbe kormányozza a vonórudat, hogy megelőzze a borulást.

DELTA szórókeret

Az europai felhasználók által leggyakrabban választott kompakt, nagyteljesítményű szórókeret. Egyedülálló 100 cm szélességű központi függesztéssel rendelkezik, a legbiztonságosabb szórókeret függesztést garantálva a kategóriában. Az egyedülálló  lengéscsillapító rendszerének köszönhetően nagy sebesség mellett is kiválóan teljesít.

AutoSlant- Automata szórókeret magasság szabályozás

A HARDI automata magasság szabályozás rendszere elektro-hidraulikusan vezérli a szórókeretet. Ez jelentősen megkönnyíti a gépkezelő munkáját, ami hatékonyabb permetezést eredményez. A rendszer robusztus és precíz ultrahangos szenzorokkal dolgozik és különleges jellemzője, hogy választható talajfelszín, növény lombozat, vagy hibrid üzemmód.

Az HC 5500 vezérlő egység

A logikus menü elrendezés megkönnyíti a létfontosságú információkhoz való nagyon gyors hozzáférést. Az előzetesen beállított nyomógombok megnyomásakor az információ a kijelző nagy formátumú mezőjében magyarul jelenik meg. Ezek gyorsgombként is használhatók a leggyakrabban használt funkciókhoz. A térfogatáram menet közben módosítható százalékos, vagy mennyiség értékben egyaránt. Ez a permetező monitor már képes a precíziós gazdálkodáshoz szükséges nyomkövető automatika, az automata szórókeret szakasz vezérlés, a tartály szintjelző, vagy a 12 Voltos nyomtató vezérlésére.

SprayRover 570

A SprayRover 570 egy különálló automata szórókeret szakasz vezérlő rendszer, amely a HC 5500 vezérlő egységgel kombinálva működik. Az 5,7” collos (14,5 cm) színes érintőképernyő 2D és 3D grafikával egyaránt használható, ezzel együtt pedig öt különböző üzemmódban használható sorvezetéshez. A HARDI SprayRover 570 antennával is fel van szerelve, amely az ingyenes, és a normál szántóföldi viszonyokhoz megfelelő EGNOS/WAAS jelek vételére alkalmas. Opcionálisan egy nagyobb teljesítményű RXA-30 antenna is rendelhető dombos terepre.

Automata Szórókeret Szakasz Vezérlés

A Szórókeret Szakaszok megnyitása/elzárása precíziós műholdjelek alapján. Lényegesen nagyobb kényelmet nyújt és jelentősen csökkenti a gépkezelő munkaterhelését, valamint 5%-os, vagy esetenként nagyobb dokumentált vegyszer megtakarítást biztosít.

 

 

 

 

 


Keresse fel HARDI forgalmazóját a részletekért!

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.