2021.01.26., kedd , Vanda, Paula

Gépesítés

2020. augusztus 26. szerda • 08:19

New Holland CH 7.70 Crossover hibrid cséplőszerkezetű arató-cséplőgép

A New Holland a legújabb fejlesztésű CH 7.70 Crossover Harvesting kombájnjával belépett a hibrid cséplőszerkezetű kombájngyártók sorába. Eddig ugyanis keresztdobos 4/5 és 6 szalmarázós (TC, CX) és kétrotoros axiáldobos (CR) cséplő szerkezetű kombájnok széles kínálatával volt jelen a világ kombájnpiacán.

Az új hibrid konstrukció a CNHi konszernnek is az első próbálkozása. A CH 7.70 hibrid kombájnt 374 LE-s névleges, 418 LE-s maximális teljesítményű, hathengeres, 8,7 literes, Hi-eSCR2 füstgázkezelő rendszerrel rendelkező, Stage V környezeti normás FPT Cursor 9, gazdaságos üzemű dízelmotor működteti. A motorra a gyártó 3 éves (max. 1200 üó-ás) garanciát vállal. A motor 600 üó-ás olajcsere ciklussal rendelkezik - írja a Profi Magazin.

Az új cséplő magleválasztó rendszerének az áteresztőképessége, 25 %-kal haladja meg a hagyományos cséplőszerkezetű szalmarázós CX 6.90 kombájn áteresztőképességét. A kétdobos Opti Thresh cséplőszerkezete, a New Holland által használt nagy átmérőjű tangenciális cséplődobból és szeparátor dobbból épül fel. A szalmából a bent maradt magok leválasztását 2 db, 541 mm átmérőjű sekcionált konkáv kialakítású és 3,45 m hosszú  univerzális rotoros dob végzi, amelyeknek az aktív leválasztó felülete 2,9 m2.

A rotorok fordulatszáma 400 és 700 f/min között változtatható. A kicsépelt mag tisztításáról és a pelyva leválasztásáról, az intelligens Opti Fan légfúvó ventilátorral kiszolgált Triple-Clean és Smart Sieve rostaszerkezet gondoskodik, amelynek a teljesítménye 15 %-kal nagyobb, mint a korábbi Opti Clean rendszereké.

A rostarendszer 18 %-os lejtő kompenzációra képes. Növelt teljesítményű gyűjtőcsiga gondoskodik, a kicsépelt magnak a magfelhordó elevátorhoz történő szállításáról. Magtartályának befogadó képessége 9,3 m3. Az ürítőcsiga teljesítménye 110 l/s. A kombájnon a legújabb fejlesztésű Harvest Suite DeLuxe full elektronizált vezetőfülke található. A nyári betakarítású növényekhez 8,53 és 9,15 m munkaszélességű Varifeed vágóasztalok választhatók. A kombájn listaára a francia piacon 315.000 euró.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.