2021.01.17., vasárnap , Antal, Antónia

Gépesítés

2016. június 06. hétfő • 13:19

New Holland traktorok a MezőGépShow-n

A június 17-18-án megrendezésre kerülő I. NAK MezőGépShow-n a többi között New Holland traktorok is bemutatkoznak az Agrotec Magyarország Kft. jóvoltából. Olvassa el itt, aztán nézze meg élőben, melyik erőgépekről van szó!

New Holland T7.315 HD traktor:

A New Holland T7.315 Heavy Duty erőgép a népes T7 nehézszántóföldi traktorcsalád része. A traktor nevéből adódóan 315 LE maximális motorteljesítménnyel bír, ehhez 300 LE névleges teljesítmény párosul. A T7 széria a New Holland kínálatának legszélesebb modellválasztékát felvonultató traktorcsaládja, hiszen az SWB, LWB és HD elnevezésű traktorsorozatokon belül tíz modellváltozat közül választhatunk, amelyek névleges motorteljesítménye 140 és 300 lóerő között alakul. A T7 modellkínálat fél-powershift, full-powershift, vagy fokozatmentesen változtatható áttételű sebességváltóval (CVT) rendelhető, ugyanakkor az egyes traktorcsaládok csúcsmodelljei, valamint a legnagyobb teljesítményű T7.290 és a T7.315 HD modellek kizárólag Auto Command™ CVT sebességváltóval készülnek.

A New Holland 2015 év végén hívta életre a T7 HD erőgépeket. A Heavy Duty fantázianevet nem véletlenül kapták az új T7-es csúcsmodellek, hiszen minden fődarab erősebb, mint egy normál T7-es traktor esetében A T7 Heavy Duty sorozattal a megnövelt teljesítményű T7 traktorok minden előnyét két modellváltozatba sűrítette össze a gyártó: így született meg a T7.290 és a T7.315. Ezek a típusok 6%-kal nagyobb emelési kapacitást nyújtanak, mint a standard T7 sorozat, amely akár 11.058 kg is lehet, így a legrobusztusabb szántóföldi munkagépekkel történő munkavégzés sem jelent problémát. Az eddigi legnagyobb T7-es erőgépekhez viszonyítva 11 cm-rel hosszabb tengelytáv és a jóval nagyobb önsúly még nagyobb stabilitást biztosít, valamint nagy vonóteljesítményt. A szélesebb gumiabroncs kínálattal kombinálva – köztük a 900-as, extra nagy térfogatú gumik – a T7 Heavy Duty traktorok valóban nagyobb teljesítmény szintet képviselnek, mint egy normál T7-es.

New Holland T7.270 traktor:

A New Holland T7.270-es modellje fokozatmentes CVT váltóval szerelt, a T7LWB elnevezésű traktorszéria legnagyobb tagja a maga 240 LE névleges teljesítményével, 30 LE extra teljesítmény-tartalékkal. A kifinomult erőátviteli technológia ötvözi a mechanikus és a hidrosztatikus elemeket, a motorterhelésnek és fordulatnak megfelelően folyamatosan optimalizálja az üzemanyag fogyasztást. A gépkezelőnek pusztán annyit kell tennie, hogy kiválasztja a megfelelő haladási sebességet, ezt követően az automatika átveszi az irányítást, beállítva a motorfordulatot és a váltót, hogy az erőgép a lehető leghatékonyabban működjön. A CVT váltók új generációja több olyan direkt hajtási ponttal is rendelkezik, ahol 100 %-ban tisztán mechanikus hatékonysággal és fejlett kettős kuplungvezérléssel működik. Így bizton állítható, hogy az egyik leghatékonyabb és leggazdaságosabb fokozatmentes váltó vezérléssel a New Holland Auto Command széria rendelkezik.

A rendelkezésre álló négy különböző működési mód (automata, kézi, vonulás vagy menetvezérlés illetve TLT) között minden mezőgazdasági alkalmazás részére megtalálhatjuk a legideálisabbat.  A T7.270 magas alapfelszereltségéhez tartozik többek között a rugózott, légkondicionált kabin és rugózott első híd mellett az alacsony frekvenciás rugózású vezető ülés, a minimum 4 pár hátsó hidraulika szelep, a 150 liter/perc teljesítményű, terhelés érzékelős munka hidraulika szivattyú, a 8 db LED technológiával működő munkalámpa, az IntelliView IV színes érintőképernyős információs monitor vagy a gyári hidraulikus előkészítés robotkormányzásra.

New Holland T8.390 traktor:

A T8-as széria gépei a legnagyobb merev felépítményű nehéz univerzális traktorok a New Holland kínálatában. Első pillantásra is lenyűgöző 3450 vagy 3500 mm-es tengelytávja, amely a legnagyobb a kategóriájában.  Ebben az összehasonlításban a második versenytársat 350 mm-el előzi meg!  A hosszabb tengelytáv nagyobb vonóerőt, alacsonyabb kerékcsúszást jelent a szántóföldi nehéz talajmunkákhoz, ugyanakkor nagyobb stabilitást és kényelmet garantál nagy sebességű országúti szállításkor. A biztonságot és komfortot standard kabinrugózási rendszer és pótkocsi légfék berendezés is garantálja, az opciósan kérhető mellső hídrugózás pedig tovább növeli azt. Az erősített első és hátsó hidak ikresíthetőek így csökkentve a talajkárosító hatást és tovább növelve a vonóerőt.

 A 6 hengeres 8,7 literes hengerenként 4 szelepes Common Rail erőforrások modelltől függően 250 és 380 LE közötti névleges motorteljesítmény leadására képesek. A jelenlegi legnagyobb változata a T8.435 maximálisan 435 LE-t teljesít.

A T8-sok további egyedisége abból is adódik, hogy hosszú tengelytávjukat meghazudtolóan szűk táblavégi fordulókra képesek, hiszen az 55 fokos első híd bekormányzási szög kivételes manőverező képességet garantál, így nem kizárólag a nehéz szántóföldi munkaműveletekhez jó választás az új széria. Könnyebb másodlagos szántóföldi munkálatok vagy országúti vontatás végrehajtására is ideális. Az integrált gyári mellső függesztés és front TLT kihajtás segítségével nehéz súlyú függesztett munkagépek széles skálája üzemeltethető. Kihasználva a nagy tengelytáv nyújtotta páratlan stabilitást, bizton felhasználható a mellső illetve hátsó 3 pont függesztés közel 6 illetve 10 tonnás emelési kapacitása.

Ami az automatizálási funkciókat illeti természetesen minden New Holland T8-as rendelkezik automatizált szántóföldi és országúti funkciókkal valamint programozható táblavégi forduló funkcióval is. Van lehetőség arra is, hogy a traktorokat gyárilag integrált GPS vezérelt IntelliSteer  kormányautomatizálási rendszerrel szereljük fel, amely megfelelő korrekciós jellel akár 1-2 cm-es visszatérési pontosságot is garantálhat a számunkra.  

Ingyenes regisztráció az I. NAK MezőGépShow-ra itt!

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.