2021.09.22., szerda , Móric

Gépesítés

2016. december 06. kedd • 15:55

Pályázatra készen! – Massey Ferguson traktorkínálat a kertészeti pályázathoz

A Massey Fergusonnál a kertészeti géptámogatásban több mint negyven traktortípus közül választhat 50-től egészen 80 kW-ig! A kínálatban nem kizárólag szőlő- és ültetvény traktorok, de nagyobb testű 100 LE-s és egy 2017-es meglepetés is megtalálható.

Massey Ferguson 3600-as széria - szőlészetek, gyümölcsösök, ültetvények erőgépe

A Massey Ferguson a kertészeti géptámogatáshoz, a keskeny nyomtávú traktort kereső gazdálkodóknak az MF 3600-as szériát ajánlja. A sorozaton belüli 18 féle verzió garantálja, hogy minden érdeklődő megtalálja a saját gazdaságához legjobban illeszkedő gépet.

A traktorok meghajtásáról SISU motorok gondoskodnak 76 és 102 LE közötti teljesítménnyel. A kikormányzási szög rendkívül nagy, amit a gyártó egyszerű, szerkezeti megoldással oldott meg nem pedig bonyolult rendszerrel.

Sebességváltóból többféle áll rendelkezésre a gépekhez. A kínálat „teteje” a 24x12-es elektro-hidraulikus hajtómű, kormányról vezérlehető elektromos irányváltóval. Rendelkezésre áll 24x24-es váltó SpeedShift funkcióval, amelyben a „nyúl-békát” gombnyomásra tudjuk váltani, valamint mechanikus üzemeltetésű 24x24 és 12x12-es hajtóművek is elérhetők.

A fülke kategóriaelső helykínálattal rendelkezik – ahogy a képeken is látszik rendkívül tágas és még nagytermetű kezelő is kényelmesen elfér benne. A klímaberendezés és a légrugós ülés alapfelszereltség. A gépek hidraulika rendszere 5 gyári beépítésű hidraulika szelepig, valamint 62 l/perces nagy teljesítményű szivattyúig bővíthető, ami minden munkagépigényt bőségesen kielégít.

A gépcsaládon belül 3 felépítményt különböztetünk meg: A, VSF és GE modelleket.

  • Az A jelű traktorok a legerősebb és legszélesebb 3600-asok, így univerzálisan használhatók, beférnek tágabb térállású szőlősbe, ültetvénybe.

  • A V jelű modellek szőlőbirtokok, gyümölcsösök erőgépei, amelyek már akár 1 m szélességtől elérhetők. Találunk gépet keskeny és széles sortávú művelésre egyaránt a családban. Az S-es traktorok speciális alkalmazásokra ajánlottak. Az F verziók gyümölcsösökbe, ültetvényekbe valók.

  • A szériában találhatók GE jelzésű, alacsony felépítményű traktorok, amennyiben lombkorona alá kell beférni. Hazánkban az S és F modellek a legkedveltebb MF 3600-as erőgépek.

Massey Ferguson 4700 - egyszerű, robusztus, gazdaságos

A széria tervezésénél a gyártó azokra a gazdálkodókra gondolt elsősorban, akik kevés elektronikát felvonultató, robusztus, egyszerű váltóval szerelt, mégis minőségi traktorokat keresnek a 75-100 LE-s szegmensben. A felsorolt piaci elvárások mellett az MF 4700 igazi vonzereje, hogy prémium minőséget és megoldásokat hoz a mechanikus szegmensbe.

Az MF 4700-as széria, amely már 2016 év végétől elérhető AGCO POWER (= SISU) motorokkal rendelkezik. A finn SISU márkanév garancia a hosszú, gondtalan élettartamra, valamint az alacsony üzemanyag-fogyasztásra. A motorok egyszerű tervezésűek: kiforrott, közös nyomócsöves, turbófeltöltős erőforrások, melyeket már hosszú évek óta használ az MF más szériákban.

A váltó esetében is rendkívül megbízható és egyszerű szerkezetről beszélhetünk. A 12 x 12-es szinkronizált, mechanikus hajtómű 2 csoporttal és összesen 12 fokozattal rendelkezik (csoportonként 6 fokozat). Az első főcsoport szántóföldi munkavégzésre használható (4-től kb. 12 km/h-ig kalibrált sebességkiosztással), míg a másik, közúti felhasználásra vagy könnyű talajmunkára alkalmas (maximum 40 km/h). A hazai verziók váltója nem teljesen mechanikus, ugyanis az importőr Austro Diesel a bevezetési csomagban alapfelszereltségben kínálja a Powershuttle elektromos irányváltó kart, illetve az „Easy shifting - könnyű váltás” gombot a váltón. Az utóbbi segítségével fel és le tudunk váltani sebességet kuplungpedál használata nélkül. További alapfelszereltség a bevezető csomagban az elektronikus hárompont vezérlés (EHR) a munkaeszközök hajszálpontos süllyesztése és emelése érdekében. Így tehetjük tökéletesen használhatóvá a traktorokat anélkül, hogy bonyolult elektronikát rendelnénk beléjük.

A gépek hidraulika rendszerénél nagy teljesítményű, 65 l/perces szivattyú áll rendelkezésre a hátsó hárompontnál és a hidraulika szelepeknél. A hátsó emelési kapacitás maximum 3.000 kg, míg a TLT 540, 540 Eco vagy 1.000-es fordulatszámok leadására képes.

Massey Ferguson 5700 SL – négyhengeres luxus széria 100 LE-ben

A 100 LE-s, négyhengeres 5700 SL 4.4 l-es AGCO POWER (=SISU) motorokkal van szerelve, ami igazi MF-ként hagyományosan keveset fogyaszt. A traktor ténylegesen univerzális: talajmunkához, szállításban és homlokrakodáshoz is hatékonyan használható. Sebességváltók esetében választhatunk 16/16-os vagy 24/24-es (Dyna-4, Dyna-6) hajtóművek közül. Egyik esetében sem szükséges kuplungpedált használnunk a menetközbeni váltásokhoz, minden fokozatot kézzel tudunk a T-alakú fokozatválasztó-karral kapcsolni. Opciókból említhetnénk az AutoDrive rendszert, ami gyakorlatilag automata váltót varázsol a Dyna hajtóművekből vagy az automata kormányzást precíziós gazdálkodáshoz. Igazi univerzális négyhengeres, 100 LE-s traktorokról beszélhetünk az MF 5700 SL esetében.

A részletekért érdeklődjön még ma helyi Massey Ferguson kereskedőjénél vagy központi számunkon: 0630-530-5565 

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.