2021.01.18., hétfő , Piroska

Gépesítés

2020. november 28. szombat • 07:53

„Porky’s Strohautomat” automata sertés szalmaetető berendezések

Számos kísérlettel megerősített tény, hogy a sertések is szívesen fogyasztanak szalmát is az abraktakarmányok kiegészítéseként. Leggyakrabban függő-, vagy padozatra helyezett rácsos kosárban, vagy falra helyezett rácsos szalmatartóban adagolják részükre a szalmát. Az így kiadagolt szalma egy részét az állatok a padozatra juttatják és az alomba tapossák.

Ez almos tartás esetén nem okoz gondot, sőt rendszeresen felfrissíti az almot. Alom mentes, rácspadozatos, hígtrágyás technológia esetén azonban nem igen használható, mert eltömítheti a rácspadozat hézagait - írja a Profi Magazin.

Ez utóbbi technológiához fejlesztett ki a német Meier-Brakenberg cég szalmaetető berendezéseket, amelyek a száraz abraketető automatákhoz hasonlóan adagolnak pelletált, vagy aprított szalmát. A padozatra rögzíthető rozsdamentes utántölthető hatszögletű tartályból és az etetőtálcából álló automatákat az állatok gyorsan megszokták és evés közben elenyésző mennyiséget túrnak ki az etetőtálcából a padozatra, amely nem okoz gondot a trágyakezelés során a hígtrágyás technológiák esetében.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.