2021.07.31., szombat , Oszkár

Gépesítés

2021. július 16. péntek • 07:53

Pöttinger Terria 3/5 és 6 méter munkaszélességű szántóföldi kultivátorcsalád három és négy kapasorral

A Pöttinger egy modulárisan felépülő sokoldalú szántóföldi kultivátorcsaláddal jelent meg a piacon, amely 5 és 35 cm közötti munkamélység között használható tarlófeltörésre, tarlóápolásra és szántás elmunkálásra.

A robusztus felépítésű, félig függesztett traktorkapcsolatban üzemeltethető kultivátor, 82 cm magas vázkerettel, a kapák felfüggesztésére szolgáló 3 vagy 4 gerendellyel készül, 4/5 és 6 méteres munkaszélességgel 13/17 és 21 véső hegyű kapás kivitelben 29 és 31 cm-es kapaosztással. A vésős kapák helyére szárnyas kapák is felszerelhetők. Szállítás közben a kultivátorok 2 vagy 4 nagyméretű, munkahelyzetben kiemelhető szállítókeréken vontathatók.

Munkahelyzetben a kultivátor a vázkeret elején található hidraulikusan állítható mankókerekekre, ill. géphez hátul rögzített kétsoros (Duó) talajlezáró hengerekre támaszkodik. A kultivátorkapák után, ill. a tömörítő hengerek előtt, egyengető tárcsák egyengetik el a művelt talajfelszínt. A kultivátorkapák hidraulikus, vagy tekercsrugós biztosítással rendelkeznek, amely akadályba ütközve 600 kg-os nyitóerővel 35 cm magasságba emeli ki a kapákat, majd az akadály megszűnésével visszaállítja azokat eredeti helyzetükbe. Munka közben 10-12 km/h sebességgel dolgozva végeznek megfelelő munkát.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.