2021.08.03., kedd , Hermina

Gépesítés

2021. január 16. szombat • 13:52

RANGER – a legfontosabb jellemzők

Igaz, hogy ez a típus a legkisebb a HARDI vontatott szántóföldi permetezőgépek családjában, mivel tartályának térfogata 2500 liter. Ellenben a kiváló megoldásokat tartalmazó kompakt permetezőnk nem hazudtolja meg magát így sem, kitűnő választása lehet bármelyik kisgazdálkodónak. A RANGER-t a kiforrott és megbízható vontatott permetezőgép iránti igények kielégítésére terveztük.

Ennek a célnak az elérését a piaci bevezetés óta a világ minden részén tapasztalt sikerek bizonyítják, még a használtpiacon is egy igazán keresett permetezőgépről beszélhetünk. Ezzel együtt a RANGER a különféle bizonyított funkciók gazdag választékát kínálva tölti be a kategória vezető pozícióját a mai napig bezárólag.

A szórókeretek változatos koncepciókon alapulnak, ezért képesek garantálni, hogy minden felhasználó megtalálja az egyéni igényeinek megfelelő változatot. Az intelligens tartály- és vázszerkezet-kialakítás megfelelő stabilitást és szilárdságot biztosít, mind a közútön, mind a szántóföldön egyaránt. Az egyedi részegységek a legjobb teljesítményt nyújtják, és maximális tartósságot biztosítanak.

Tekintsük most meg ezeket egy kicsit részletesebben is. Lássuk mik a HARDI RANGER legfontosabb jellemzői!

A SelfSteer kormányzás

A SelfSteer a traktor 3-pont függesztőszerkezetéhez csatlakozik, és jobb nyomkövetést biztosít a táblaszéli fordulókban.

A SelfSteer egy nagyon egyszerű és minimális karbantartási igényű mechanikus kormányzási rendszer, amely nem igényel beavatkozást a gépkezelő részéről a permetezés során.

A SelfSteer felszerelhető lejtőkorrekció funkcióval is. Ez a funkció kézzel működtethető a traktor hidraulikarendszerén keresztül, és segíti a SelfSteer rendszert abban, hogy a permetezőgépet a traktor nyomvonalában tudja tartani lejtőn, a rétegvonalak mentén haladva is.

A HC 5500 kezelő:

A HC 5500 típusú HARDI egység a megfelelő vezérlőeszköz abban az esetben, ha korszerű gazdálkodási eszközöket tervez használni. Ez a vezérlőegység olyan funkciókat is képes automatizálni, mint a habosodás jelzése. Ezen kívül a kezelő folyamatosan tájékozódhat a kijuttatási művelet állapotáról, és figyelmeztetést kap, ha az alapvető fontosságú paraméterek (nyomás, menetsebesség stb.) nem megfelelőek. Ez a vezérlőegység precíziós gazdálkodásra is alkalmas, és bármilyen külső szakaszoló egységhez és GPS vevőhöz csatlakoztatható, így érve el az automatikus szakaszvezérlést.

Az AutoSectionControl automatikus szakaszvezérlés:

Az AutoSectionControl (ASC) szakaszvezérlés egy teljesen automatikus rendszer, amely szükség szerint nyitja és zárja az egyes keretszakaszokat. Amikor már korábban kezelt terület felett halad el a keret, mint például a forgón, ék alakban szűkülő táblaszakaszon, vagy fák és egyéb akadályok körül, az ASC vezérli az érintett keretszakaszokat, tehát az automatikusan lezár és nem kerül lepermetezésre.

A Hardi 364-es Membránszivattyú:

A nagyobb méretű vontatott permetezőgépek által támasztott követelményeknek való megfelelés és a hosszabb élettartam érdekében ezen típusoknál a HARDI 364 típusú szivattyút alkalmazzuk. A nyomásesés mérséklését a membrán feletti áramlás javításával sikerült elérni.

A 364-es szivattyú fő jellemzői:

  • Önfeltöltő

  • Károsodás nélkül járatható szárazon is

  • Könnyen szervizelhető

  • Külső kenéssel ellátott forgattyúház

 

Elosztószelepek

A feltöltés vagy a tisztítás során a permetezőgép működtetéséhez szükséges minden elsődleges funkció vezérlése a központi elhelyezésű elosztórendszer segítségével történik.

A színkóddal ellátott karok logikus elrendezése és a jól látható, színkódolt ikonok nagyon egyszerűen átláthatóvá és kezelhetővé teszik a rendszert.

Ez nagymértékben csökkenti a permetezőgép indításához és kiszolgálásához szükséges időt, és csökkenti a kezelői hiba valószínűségét.

TurboFiller

A HARDI TurboFiller vegyszerbekeverő nagy mennyiségű por állagú és folyékony növényvédőszer kezelésére lett kifejlesztve. A nagy kapacitása a tartály alján lévő keverőtárcsa által kevert víz örvénylő hatásával kombinált erős vákuumnak köszönhető.

A vegyszerbekeverő nagy nyomású folyadék segítségével kelt erős örvénylést a tartályban. Ennek az erős keverőhatásnak köszönhető, hogy bármilyen por állagú, vagy folyékony halmazállapotú vegyszer bekeverése még azelőtt megtörténik, hogy a permetlé tartályba kerülne.

Keresse most hivatalos Hardi forgalmazóinkat a soha nem látott HARDI RANGER személyre szabott ajánlatokért! Legyen Ön is RANGER tulajdonos!

AGROÁZIS - https://www.agroazis.hu/termekeink/szantofold/hardi-permetezogepek

DORKER - https://dorker.hu/gepek/hardi

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.