2022.08.11., csütörtök , Zsuzsanna, Tiborc

Gépesítés

2021. július 19. hétfő • 07:24

Reinhold Claas 90 éves

Ez év elején 94 éves korában távozott az égi mezőkre Helmut Claas, a Claas birodalom első és meghatározó embere, aki műszaki területen alkotott kiemelkedőt és járult hozzá a Claas betakarítógépek világhíréhez. Ebben fontos partnere volt, a mostanában 90. életévét betöltő testvére Reinhold Claas, aki diplomás közgazdászként sokáig a cégcsoport gazdasági ügyeit menedzselte.

Reinhold a családi vállalkozást megalapító Paula és August Claas harmadik gyermekeként látta meg a napvilágot, a vállalkozás törzshelyén Harsewinkelben. Érettségi után 1957-ben szerzett gazdasági mérnöki diplomát a Darmstadti Műszaki Egyetemen, akkoriban ez az interdiszciplináris szak még újdonságnak számított. A diploma megszerzése után a cégvezetés tagja lett, majd több vezető tisztséget is ellátott. Irányította a Claas franciaországi Metz-ben működő bálázókat gyártó gyárát - írja a Profi Magazin.

A bálázókkal és zöldtakarmány-betakarító gépekkel kapcsolatosan 40 szabadalom fűződik a nevéhez. 1969-től a Claas Csoport Bad Saulgauban található gyárának vezetését vette át, valamint személyében fogta össze és koordinálta, a Claas Grouphoz kötődő kisebb leányvállalatokat. Később a csúcsvezetőség tagjaként a cégcsoport gazdasági ügyeit irányította, egészen a közelmúltig, mikor is fiára, Volkerre ruházta át a tisztséget. Szülővárosának Harsewinkelnek és a régiónak is elismert szakembere és patriótája. A csúcsvezetésen belüli feladatait továbbra is ellátja.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.