2020.10.31., szombat , Farkas

Gépesítés

2020. július 08. szerda • 06:58

STW elektromos hajtások mobil eszközökbe

A németországi Kaufbeuren-ben található STW-Sensor-Technik Weidemann GmbH, szenzortechnikai fejlesztésekkel, automatizálással, digitalizációval és mobil eszközök elektronizálásával foglalkozó vállalkozás, mobil eszközökbe (tehergépkocsikba, traktorokba, magajáró gépekbe stb.) beépíthető villanymotoros hajtásokat, ill. hajtásláncokat kínál a piacon.

A powerMELA járművekbe alkalmazható villanymotorjait 80/140 és 280 kW névleges teljesítménnyel gyártja. A 80 kW-os elektromos erőforrásuk 650 Volt feszültséggel dolgozik, 80 kW névleges teljesítményt 250 Nm névleges nyomatékot szolgáltat. Kompakt kialakítású CanBus vezérlésű, integrált EMV koncepciót képvisel - írja a Profi Magazin.

A 140 kW-os erőforrás, szintén 650 Volt feszültségen dolgozik, 140 kW a névleges teljesítménye és 450 Nm a névleges nyomatéka. Ez a két kisebb teljesítményű villanymotoros hajtás, egy-egy villanymotorral üzemel. A legnagyobb teljesítményű power MELA duo 280 kW-os egység, két párhuzamosan dolgozó villanymotort tartalmaz, 800 Volt feszültségen üzemel, 1925 f/min a fordulatszáma, 280 kW névleges, ill. 301 kW max. teljesítményre és 1935 Nm max. nyomatékra képes.

A hajtások kompakt kialakításúak, úgy kerültek kifejlesztésre, hogy a járművek dízelmotorjainak a helyére beszerelhetők legyenek és a feszültség, nyomaték és fordulatszám kontrol alatt üzemelnek.

A villanymotoros hajtások 95%-os hatásfokkal üzemelnek, IP67 a védettségük. A járművek fékezésekor generátorként funkcionálnak és az így termelt árammal a járművek akkumulátorait töltik. Az STW tevékenyen vesz részt az EU Ipar 4.0 és az E-Mobility fejlesztési programokban.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.