2021.03.05., péntek , Adorján, Adrián

Gépesítés

2021. január 22. péntek • 07:39

Támogatja a BLE (Német Szövetségi Mezőgazdasági és Élelmezési Minisztérium) az automata guminyomás szabályzók beszerzését

A környezet- és talajvédelem, az üzemanyag felhasználás és a gumikopás csökkentése érdekében a BLE 30%-kal támogatja az új beszerzésű traktorokon és magajáró gépeken, az automata (CTIC) guminyomás szabályzók beszerzését. A támogatást a mezőgazdasági vállalkozások, családi gazdálkodók és a bérvállalkozók vehetik igénybe, ha az újonnan vásárolt erőgépeikre felszereltetik az automata guminyomás szabályzót.

Több gyártó – köztük a Claas is – kapacitálja a vevőit a támogatás igénybevételére, ugyanis számos kísérlet igazolja közúton kedvező 2,0-2,5 bar guminyomásnak mezőgazdasági területre érve 0,8 bar-ra csökkentésével, akár 35-40 %-kal is megnövelhető a gumiabroncs felülete, amely kisebb talajnyomást és gördülési ellenállást eredményez, melynek következtében csökken az üzemanyag fogyasztás és ezáltal a levegőbe kerülő káros anyagok mennyisége is.

A traktorokon kiépített automata guminyomás szabályzók lehetővé teszik, hogy vontatmányok (pl. a hígtrágya injektáló kocsik) gumiabroncsainak a nyomása is beállítható legyen az útfelület függvényében.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.