2021.01.17., vasárnap , Antal, Antónia

Gépesítés

2016. május 08. vasárnap • 09:43

Tartós és univerzális minden szempontból

SAME Argon³ 75 DT

Az Argon³ ideális választás a nagy és közepes méretű gazdaságok gépparkjába, illetve egy kisebb gazdaságban is tökéletesen kihasználható minden előnye.

Az univerzális Argon³  kiemelkedően sokoldalú, kiválóan alkalmazható különböző gazdaságokban adódó munkák ellátásához, egészen a földmunkáktól kezdve a bálázáson át az istállótisztításig.

Az Argon3 modell elérhető 62, 72 vagy 75 lóerős motorral. Léteznek 2 és 4 kerék meghajtású változatok is. Így az Argon³ optimális megoldást kínálnak a mozgékonyságukkal, fordulékonyságukkal és kompakt tengelytávukkal.

A Motor

Az igazán fáradhatatlan traktor.

A SAME Argon³ választható 3 illetve 4 hengeres a SAME saját fejlesztésű turbós vagy turbós intercooler-es EURO III motorokkal, az 1000-es SDF sorozatból. A nagy teljesítményű motor az innovatív technológiai megoldásokkal kombinálva ,  képes több ezer órát dolgozni, roppant alacsony üzemeltetési költség és minimális karbantartás mellett.

Váltómű

Bármely munkavégzés esetén a tapadás és a vonóerő optimális marad

Az erős és hatékoony SAME Argon³ egy 5 sebességes alapváltóval 3 fokozatú csoportváltóval , felező és mászófokozattal, szinkronizált mechanikus irányváltóval van ellátva. Így összesen 15+15 kapcsolható fokozatot kapunk. Ez azt jelenti, hogy a traktor legalacsonyabb haladási sebessége,     290 m/h , a maximális sebesség viszont 40 km/h is lehet. Könnyen és gyorsan alkalmazkodik a bármely fölmerülő körülményekhez: az alacsony sebességet megkövetelő feladatok, úgy mint palántázás avagy árokásás, vagy a közepes sebességet igénylő feladatokhoz , mint vetés és kaszálás , rendkezelés, rendsodrás, bálázás egészen a nagy sebességet igénylő vontatási feladatokhoz. De a SAME Argon³ kiváló tapadással rendelkezik, köszönhetően a 100 %-ban zárható első és hátsó differenciálműnek, amellyel maximális vonóerőt biztosít változó terepviszonyok között is.

A hidraulika rendszer és TLT

Hidraulikája bármely kihívásra készen áll.

A 45l/ perc teljesítményű szivattyú és a 2 vagy 3  hátsó kihelyezett hidraulikakörök biztosítják az Argon³ megbízható és tartós működését. A független szivattyúval működő hidraulikus kormányzás biztosítja a sima és könnyű kormányozhatóságot minden helyzetben még alacsony fordulatszám-tartományban is. Mivel a termelékenység a traktor működésének függvénye is, az optimális teljesítményért különböző opciókkal szerelhetjük fel az erőgépet. A 2 sebességes TLT (540-540ECO) a legmagasabb elvárásoknak is eleget téve biztosítja a szükséges energiát akkor is , ha a traktor lazább termőföldön dolgozik vagy pótkocsit vontat.

Fülke és kényelem

Kényelem és egyszerűség

Az új és dinamikus design megmutatkozik a motorházon is. A traktor lámpái egy speciális projektoros vetítőlencsén keresztül működnek, valamint a kezelő üléspozíciója is kiváló. De ez még nem minden: az alsó kiömlésű kipufogó, a pedálok pozíciói, az ergonomikusan elhelyezett kezelőszervek és műszerfal- mely minden szükséges információt jelez- biztosítják a traktor teljes és egyszerű irányíthatóságát. Minden funkció és berendezés hozzájárul a rendkívüli manőverezhetőségez és a komfortérzet tökéletes kiszolgálásához. A Same traktorokon a karbantartási munkálatok elvégzése is egyszerű, a motorháztető egyetlen gombnyomással nyílik, és a motor minden alkatrésze könnyen hozzáférhető

A Same traktorok sok évtizedes múltra tekintenek vissza, az Argon3 sorozatban egységet ölt a kényelem és a megbízhatóság.

Dm-Ker Kft.
2310 Szigetszentmiklós, Csepeli út 22.
+36-30-429-0077
+36-1-257-6261

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.