2020.11.28., szombat , Stefánia

Gépesítés

2016. március 08. kedd • 13:40

Telephelyet adott át a Kuhn Center Magyarország

Tegnap Kecskeméten a Kuhn Center Magyarország Kft. hivatalosan is átadta magyarországi telephelyét. A beruházás elsődleges célja az, hogy még magasabb minőségben szolgálhassák ki a magyar gazdálkodók igényeit.

A Kuhn márka már 15 éve jelen van a hazai mezőgéppiacon, ám a francia tulajdonú holding 2014-ben döntött úgy, hogy képviseletet nyit Magyarországon is.

A globális hálózatba csatlakozva a Kuhn a magyar gazdák igényeit kívánja hatékonyabban kiszolgálni, illetve a döntéssel a magyar mezőgazdaság nemzetközi értékét, a magyar piac fontosságát kívánták hangsúlyozni, mondta az agrotrend.hu-nak Koltó Zsolt, a Kuhn Center Magyarország Kft. cégvezető igazgatója. A nemzetközi Kuhn, valamint a magyar képviselet célja, hogy a hazai gazdák a teljes termékpaletta mellett teljes körű támogatást is kapjanak a megvásárolt gépeik mellé – tette hozzá a cégvezető igazgató.

Roland Rieger, a Kuhn alelnöke, Ducrot Ágnes, a Magyar-Francia Kereskedelni és Iparkamara igazgatója, Gál József, Kecskemét alpolgármestere, Prof. Dr. Gyuricza Csaba, az MVH elnöke és Koltó Zsolt, a Kuhn Center Magyarország Kft. cégvezető igazgatója az ünnepélyes szalagátvágás előtt. Fotó: agrotrend.hu

Az ünnepélyes körülmények között tegnap átadott telephely 620 millió forintos beruházással valósult meg. Az irodaépület mellett egy közel 1500 négyzetméteres raktár is épült a gyors alkatrészellátás érdekében, és több mint 8000 négyzetméteren találhatók az értékesítésre váró gépek.

A telephelyátadó ünnepségen Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke arról beszélt, hogy a gazdálkodóknak rövidesen fel kell készülniük arra az időre, amikor nem vagy csak kevesebb támogatásban részesülnek. Ahhoz, hogy akkor is versenyképesek legyen, folyamatosan szükség van a mezőgazdasági géppark korszerűsítésére, az innovatív talajművelési technológiák alkalmazására, amelyben a Kuhn gépei élen járnak – hangsúlyozta az MVH elnöke..

A telephelynek otthont adó Kecskemét város alpolgármestere, Gál József pedig köszönetét fejezte ki az ünnepségen megjelent francia beruházóknak, hogy a települést választották magyarországi tevékenységük központjául. Gál József megjegyezte azt is, hogy nemcsak az adók szempontjából profitál Kecskemét, hanem újabb munkahelyek is létesültek a beruházással.  A Kuhn Center Magyarország Kft.-nél jelenleg 14-en dolgoznak, de a folyamatos létszámbővítés a cél.

Koltó Zsolt az átadón hangsúlyozta, a Kuhn Center Magyarország az állandó fejlődésben érdekelt, így további telephelyek létesítése is tervben van már. Ennek oka az is, hogy szeretnék még közelebbről, egyre rövidebb idő alatt kiszolgálni a gazdálkodókat. Céljuk az, hogy szezonban egy esetleges meghibásodás miatt 24 óránál többet ne kelljen állnia a Kuhn gépeknek.

A meghívott vendégek a köszöntők után egy rövid gépshow-t is megtekinthettek, amelyben a többi között olyan számos díjjal kitüntetett vetőgéppel ismerkedhettek meg, mint az ESPRO 6000. A gép megismertetésében Az Év Agrárembere Díj Fiatal gazda kategória győztese, Czakó Szabolcs János működött közre, hiszen a kategóriát 2015-ben az innováció mellett elkötelezett Kuhn Center Magyarország Kft. támogatta.

agrotrend.hu / scs

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.