2020.07.12., vasárnap , Izabella, Dalma

Gépesítés

2020. február 14. péntek • 10:27

Traktorújdonságok a Kubotától

A John Deere és a CNHi után a világ harmadik legnagyobb mezőgépgyártója, az idén két újdonsággal rukkol ki a traktorpiacra. A korábbi M7002-es nagytraktor szériáját az M7003 szériával váltja fel, amelyek már ez év elején a piacra kerülnek.

A 130, 150 és 170 LE-s névleges motorteljesítményű traktorokba, új 1900 f/min névleges fordulatú Stage V. környezeti normás motorok kerülnek beépítésre, amelyek Boost teljesítménynövelővel, +20 LE teljesítmény leadására képesek. Új füstgázkatalizátorokat építenek be a kipufogó rendszerbe - írja a Profi Magazin.

A traktorokhoz terhelés alatt kapcsolható powershift, vagy KNT fokozatnélküli sebességváltók is választhatók. A másik újdonság, hogy a piacra kerül az M5001 sorozatú ültetvénytraktoroknak a félgumihevederes járószerkezetű kivitele is.

Az elsőként a piacra kerülő Kubota M5090 NPC (Narrow Power Crawler) traktor 4 hengeres, 3,8 literes, 93 LE-s Kubota motorral és 18 előre, ill. 18 hátra fokozatba kapcsolható, Dual-Speed elektrohidraulikus irányváltóval szerelt sebességváltóval készül.

A traktor nem csak a különböző sortávolságú szőlő- és gyümölcs ültetvényekbe, hanem a szabadföldi kertészeti technológiákban, de Ázsiában a rizsföldeken is jól használható.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.