2022.12.09., péntek , Natália

Gépesítés

2018. december 20. csütörtök • 17:05

Új 5 szalmarázós kombájn a Deutz-Fahrtól

A gép 2019-től lesz kapható.

Németországban megnőtt a kereslet a kisebb áteresztőképességű, hagyományos cséplőrendszerű, 5 szalmarázós kombájnok iránt. Ennek az oka, hogy a kisebb családi gazdaságok újból a saját kombájn mellett döntenek, a bérmunkában elvégeztetett gabonabetakarítással szemben - írta az Eilbote.


fotó: TracMag

Erre reagálva fejlesztette ki a Deutz-Fahr a C5305 típusú 5 szalmarázós modellt, amely 2019-től lesz kapható, és a jövő évi gabonabetakarítási szezonban dolgozik majd nagyobb darabszámban a német mezőgazdaságban.

A kombájnt egy 6,1 literes, hathengeres, 180 LE-s, Deutz TCD L6-os, Stage V normás motor hajtja meg.

A motor elektronikus vezérléssel optimálisan terhelhető, és spórol az üzemanyaggal is. A hidrosztatikus meghajtású járószerkezetnél 3 sebességcsoport választható, és azon belül fokozat nélkül változtatható a sebesség, amely a terhelés függvényében automatizálható is.

A tangenciális cséplődob átmérője 600 mm, a dob szélessége pedig 1110 mm.

A kombájn magtartályában 4,6 m3 gabona fér el. Gabonabetakarításhoz 3,6/4,2 és 4,8 m munkaszélességű vágóasztalok választhatók a kombájnhoz. A komfortos és tágas, klimatizált vezetőfülkében a vezető kényelmesen irányíthatja a kombájnt, amelyben nagymértékben segíti az új Commander Stick multifunkciós kezelőkar és a kezelőpult kapcsolói.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.