2021.04.12., hétfő , Gyula

Gépesítés

2021. február 27. szombat • 08:16

Új erdészeti Forwarderek a Komatsutól

A japán Komatsu a különböző teljesítményű hidraulikus földmunka- és építőipari gépek (rakodók, kotrók, gréderek, dömperek stb.), targoncák és alagútfúró berendezések mellett az erdészeti gépeknek is (fakombájnok, forwarderek stb.) nagy gyártója.

A közelmúltban új erdészeti kiközelítő rönkszállító 9-12 tonna közötti terhelhetőségű forwarderekkel jelent meg a piacon. A csuklós alvázú rönkszállítók vonórészén és a szállító kocsira is billenő tandem kerekes futóművön képes bejárni az egyenetlen talajú erdőket is. A kiközelítő járművek törzscsuklón keresztül kormányozhatók. A derékcsuklónál +43o-ban csuklik az alvázuk - írja a Profi Magazin.

A mellső vonórész hordozza a motort és szerelvényeit, valamint a vezetőfülkét. A szállító részen forgógémes rakodó található, amely az önrakodási feladatokat látja el. A három-Komatsú 825 TX/835TX/845TX-típusból álló új forwarder család tagjait 4 hengeres 4,9 literes 173-190 LE közötti teljesítményű, EU Stage V normás Agcopower dízelmotor működteti. A járószerkezetek hidrosztatikus hajtásúak és 0-25 km/h sebességtartományban vezérelhetők. A forwardereken Komatsu 105F forgógémes rakodó található, választható 7,7/9,5/10,0 méteres kinyúlással.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.