2021.05.09., vasárnap , Gergely

Gépesítés

2021. április 26. hétfő • 08:29

Új kezekbe került a Goldoni

A patináns olasz traktormárka, a kompakt és ültetvénytraktorokat gyártó Modena melletti Migliarina di Carpi-ban található telephellyel rendelkező Goldoni - felszámolást követően – új tulajdonos a belga Keestrack kezébe került.

A belga családi tulajdonban lévő Keestrack-Organisation alapvetően építőgépgyártási portfólióval rendelkezik, és ezt kompakttraktorok gyártásával szeretné kiegészíteni. A vállalkozásnak Csehországban, Olaszországban, Indiában és Kínában működnek gyártó üzemei, amelyekben az elmúlt év során 800 dolgozó kapott munkát. 2020-ban a cégcsoport árbevétele 125 millió eurót tett ki - írja a Profi Magazin.

Ez év elején 9,5 millió euróért vásárolta meg a modenai felszámolótól a Keestrack a Goldoni gyárat annak megelőző tulajdonosától, az Arbostól, amely, 2016 óta 100 millió eurót ruházott be, ennek ellenére 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban is jelentős veszteséget halmozott fel, ezért került sor a felszámolásra. Az elmúlt évben az Arbos még 240 dolgozót foglalkoztatott Migliarina di Carpi-ban, amelyekből az új tulajdonos Keestrack, egyelőre 110 főt kíván megtartani. Visszaállítják a Goldoni traktorok narancssárga színben történő gyártását és Goldoni dealer hálózatát. Egyelőre a K-szériájú Goldoni traktorok gyártását tervezik. Az új tulajdonos Keestrack Group nevében Peter Hoogendoorn elnökhelyettes pozitívan tekint a jövőbe, és az 1926-ban alapított Goldoni traktorgyártás újra születését hangsúlyozta.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.