2023.01.28., szombat , Károly, Karola

Gépesítés

2022. november 30. szerda • 11:23

Új kiadásban kerül a piacra jövőre a Claas Xerion eszközhordozó traktorcsalád

Új EU Stage V normás, hathengeres, biturbós Mercedes, alacsony fordulatszámon üzemelő dízelmotor kerül a Xerionokba, ez a motor 1300 fordulaton szolgáltatja a maximális nyomatékot, amely az egyes típusokban 2200 és 2600 Nm között változik.

Az eddig használt ZF Ecom 4.5 és 5.0 fokozat nélküli sebességváltókat minden típusnál, a korszerűbb ZF Econ 5.5 fokozat nélküli automata sebességváltó váltja fel, amely Eco üzemmódban 1246/perc motorfordulatnál már 40 km/h sebességet, illetve 1558/perc fordulatnál pedig, 50 km/h sebességet tesz lehetővé a rendszertraktoroknak.


Forrás: www.claas-group.com

Az eszközhordozó traktorok hidraulikus rendszerét választhatóan több féle szivattyú, köztük akár 422 l/perc teljesítményű tandem szivattyú szolgálja ki.

A hidraulikusrendszer nyomása 260 bar-ra nőtt, a maximális kivezérelhető, teljesítménye pedig 90 kW. A függesztő szerkezetük ISO Cat III., illetve Cat IV/IVN kategóriákra csereszabatos.

A traktorok 7000 kg-ig pótsúlyozhatók és különböző munkagépkapcsolások esetén is beállítható az 50:50%-os tengelyterhelés. A traktorok az új CEBIS fedélzeti elektronikával szereltek, amelynek része a CEMIS 1200 terminál és CMOTION kartámaszos vezérlőpult és multifunkciós joystick.


Forrás: www.claas-group.com

Az új Xerionokra, Trimble RTX vevőantenna műholdas kommunikáció kerül, amely RTK és GPS, GONASS, Galileo és BEiDOLL műholdak jeleinek vételére is alkalmas. Természetes a legújabb ISOBUS, Telematics, illetve USB adatátviteles kommunikáció is rendelkezésre áll.

(Forrás: Internet)

agrotrend.hu / Hajdú József

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.