2021.06.22., kedd , Paulina

Gépesítés

2016. november 18. péntek • 15:14

New Holland T5 - az Év Univerzális Traktora

A New Holland méltán népszerű T5 traktorai 2016 második felétől vadonatúj kivitelben, három modellváltozatban érhetőek el 99, 107 és 117 LE-s erőforrással szerelve. (T5.100, T5.110 és T5.120) A 3,4 literes, négyhengeres, 16 szelepes közös nyomócsöves motorokkal felszerelt erőgépek immár a legszigorúbb Tier4B emissziós előírásoknak is megfelelnek. A legerősebb változat az Év Traktora választáson az Év Univerzális Traktora díjat nyerte el.

Az új univerzális T5 traktorokba ezentúl csak és kizárólag a fejlett Electro Command váltóművet építik be, a csoport powershift erőátvitel lehetővé teszi, hogy a joystick karon lévő két nyomógombbal a gépkezelő terhelés alatt 8 sebesség között fel-le váltson, harmadik gombbal pedig a csoportváltás hajtható végre. A lassú haladási sebességet igénylő munkaműveletekhez igény szerint rendelhető mászó fokozatokkal ellátott kivitelű sebességváltó is, illetve mindez kiegészíthető automata szántóföldi vagy országúti fokozatváltást biztosító üzemmódokkal is.

Az egyik legnagyobb újdonság a felszereltségi kínálatban, hogy az eddig is rendelhető kabin rugózás mellett a fejlesztő mérnökök megalkották a rugózott első hidat, amely soha nem látott komfortot jelent a gépkezelő számára. A rugózott, légkondicionált tágas kabin akár 8 db LED technológiás munkalámpával is felszerelhető.A kényelem további növeléséhez választható opció az alacsony frekvenciás rugózású, fűthető prémium vezető ülés is. Az igen tetszetős új külsőt elnézve bizton állíthatjuk, hogy kategóriájuk egyik legszebb erőgépei az új T5 traktorok.

Az erőgéppel részletesebben megismerkedhet ebben a cikkünkben.

agrotrend.hu

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.