2021.06.24., csütörtök , Iván

Gépesítés

2020. december 18. péntek • 07:29

Új központi alkatrész raktárat és logisztikai központot helyezett üzembe az Amazone

Ez év derekáig az Amazone, a központi telephelyén Hasbergen-Gaste-ben üzemelő alkatrészraktár és logisztikai bázis a folyamatos bővítések és korszerűsítések ellenére elérte kapacitásának határait. Ezért volt szükség új alkarész központ (AGPC - Amazone Global Parts Center) építésére.

Az új raktárbázis Tecklenberg-Leeden-ben épült fel és a közelmúltban helyezték üzembe. A zöldmezős beruházásban épült központban új épületegyüttes és teljesen új kiszolgáló logisztika került kialakításra. A raktárbázis 11.000 m2 fedett csarnokot és 9.000 m2 külső szabad területet foglal magába, ahol 42.000 különböző alkatrészt és részegységet tudnak tárolni - írja a Profi Magazin.

fotó: Amazone

Az alkatrészek több mint fele automata kiszolgálású polcrendszeren kapott helyet, ahol a betárolás és a kiszolgálása is teljesen automatikusan, műanyag rekeszek és konténerek segítségével történik. A 12.000 polcon tárolt nagyobb alkatrészek és komponensek mozgatását speciális targoncákkal végzik, magas raktári technológiával. A kiszolgálás, a gyűjtő-csomagolón keresztül történik. A teljes logisztikai folyamatot számítógépek vezérlik és dokumentálják. Az alkatrészközpontban 60 dolgozó végzi a munkát és napi 1000 alkatrész csomag összeállítását tudják elvégezni.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.