2021.05.14., péntek , Bonifác

Gépesítés

2020. február 05. szerda • 13:13

Újabb cégeket vásárolt fel a CNHi

A FIAT Grouphoz tartozó CNH Industrial (Case IH/New Holland/Steyr/IVECO/FPT) élére nem régen került Hubertus Mühlhäuser CEO elnök (aki korábban az AGCO alkalmazásában is állt) máris cégfelvásárlásokba kezdett.

Az elmúlt év végén bekebelezték az ATI Trac trapéz formájú gumihevederes járószerkezeteket gyártó amerikai céget. Az új – a Triangle járószerkezetektől eltérő megoldású - nagyobb méretű meghajtó és 3 kisebb vezetőkerékkel, ill. két támasztó görgővel rendelkező gumihevederes járószerkezet, jobb hatásfokkal viszi át a talajra és alakítja vonóerővé a traktorok és magajáró gépek teljesítményét - írja a Profi Magazin.

fotó: flickr.com

Ez idáig ez a trapéz formájú gumihevederes járószerkezet, a John Deere 9 RX és a New Holland T9 Smart Trac csuklós kormányzású traktorokon és John Deere 9-es sorozatú gabonakombájnokon került alkalmazásra. A jövőben a Case IH Quadrac-okra is felkerül.

A CNHi által felvásárolt másik cég, az ausztráliai K-Line AG, amely nagy munkaszélességű talajművelő gépeket gyárt, elsősorban a szigetországban történő felhasználásra. Két gépük nagyon elterjedt az országban, az egyik késes tarlóborona, a másik pedig a Speed-Tiller-Serrie kétsoros kompakt tárcsás borona.

Mindkét termékre az idén új gyártási programot indítanak és Case IH színekben kerülnek a piacra.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.