2023.06.09., péntek , Félix

Gépesítés

2022. július 18. hétfő • 13:04

Újra elszabadulnak a traktorok Hajdúböszörményben!

A Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Kupa mai sajtótájékoztatója után a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnökét Ficsor Lászlót kérdeztük az eseményről.

Hajdúböszörmény polgármestere és a támogatók képviselői után a szervező egyesület elnökét kérdezte Mátrai Zoltán, az Agrotrend Csoport ügyvezetője a hazai mezőgazdaság Forma 1-éről.

- Mi az, amit Ön a rendezvény legnagyobb értékének tart?

Mindenképpen az összefogást. Nagyon örültem, amikor a sajtótájékoztatón többen is megfogalmazták ezt a kulcsszót. Ez egy olyan hétvégi kapcsolatteremtés, kapcsolatépítés, ami rólunk szól. Én ugyan nem Hajdúböszörményben születtem, de azt gondolom, hogy ha véget ér az életem itt leszek eltemetve. Ez kissé morbidnak hangozhat, de nekem Hajdúböszörmény jelent mindent, a családot, a munkát, mindent. Mi erre az egy lapra tesszük fel az életünket amikor ezt szervezzük. Az összefogás mellett pedig a másik kulcsszó az erő, a power! Ezek a gépek nem szólnak másról, csak hogy hogyan lehet a legnagyobb erőt, lóerőt beléjük „tenni”. Amikor egy ilyen motor beindul és beáll a súlypad elé és megpróbálja elhúzni, az egy olyan hanghatással és fantasztikus látvánnyal jár, amit nagyon szeret a közönség! Valaki vagy a fülét fogja be mert nem bírja a hangzavart vagy pedig az egész testét dobogtatja meg a motorerő és a végén látunk egy métert, amit sikerült elhúznia. Ez az erő és a teljesítmény együtt jár azzal az óriási munkával, amit ezek a fiúk végeznek. Nem sok olyan ember van Európában és világszerte sem, akik ezt a tractor pulling műfajt ilyen formában művelik és szeretik. Ugyanez az erő van jelen a Hajdúságban, Hajdúböszörményben, a vállalkozásokban, a földben, az agrárszektorban. Ez az erő mindennap kell mindenkinek, hogy dolgozhasson és megújuljon és ez egy óriási erőt jelent és támogatást, hogy mellettem álltak a többiek és támogattak ebben. A versenyt támogató szponzorok nélkül nem is tudtunk volna elindulni, nehéz helyzetben van mindenki, az önkormányzatok és az egyének is. A csapások mellett ugyanakkor nem lehet, hogy nem csinálunk semmit. A semmiből csak semmi lesz, a valamiből lesz valami! Ebből a hétvégéből a szakmai naptól a pullingig, a karneváltól az állófogadásig lesz egy közös erő, egy közös teljesítmény és összefogás és ebből kialakulhat valami. Ez a legfontosabb üzenetük és célunk!

- Az erő velünk lesz augusztus 12-13-14-én, a rendezvény a traktorhúzás.hu weboldalon lesz követhető és az agrotrend.hu oldalon is minden részlet.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.