2019.03.20., szerda , Klaudia

Gépesítés

2018. március 26. hétfő • 15:00

Väderstad Carrier L/XL - amikor a szármaradvány kihívást jelent

A Väderstad Carrier L/XL tarlómunkákra, magágykészítésre, valamint alapművelésre egyaránt kiválóan használható tárcsás talajművelő eszköz.

A mellső művelőeszközök, a tárcsák, valamint a tömörítő hengerek széles választékának köszönhetően a Carrier képes megbirkózni a modern talajművelés összes kihívásával, az ultrasekélytől a mélyművelésig.

A Carrier L/XL 425-625 vontatott, 4,25-6,25 méter munkaszélesség tartományban elérhető, 510 vagy 610 mm átmérőjű kúpos tárcsákkal szerelt munkagép.

A tárcsa átmérője alkalmassá teszi a Carrier L/XL 425-625 rövidtárcsákat mélyebb művelésre és/vagy nagyobb mennyiségű szármaradvány bedolgozására. Az ún. MultiSet tárcsaagynak köszönhetően a tárcsák szöge három fokozatban állítható, 11 és 17 fok között, ami megteremti a munkamélység és a művelési intenzitás közötti összhangot. Így biztosított a tökéletes szármaradvány aprítás a sekély művelés során, valamint a könnyű talajba hatolás nagyobb munkamélység esetén.

A Carrier L/XL 425-625 munkagépek szállításra használatos kerekei munkahelyzetben is leengedhetők, ami segíti a rövidtárcsa manőverezhetőségét. A táblavégi fordulókban a gép a tömörítőhengeren és a járókerekeken egyaránt meg tud fordulni. A járókerekek akkor is leengedhetők, amikor kissé nyirkosabb a talaj, vagy amikor sekélyebb művelésre van szükség. A járókerekek segítségévél könnyű a tábla sarkainak megművelése is.

A CrossCutter késes hengerrel felszerelt Carrier L/XL a szármaradványt egyidőben a haladási iránnyal párhuzamosan és arra merőlegesen is aprítja, mindez felgyorsítja a talajba lejátszódó bomlási folyamatokat. A késes henger a repce- és a napraforgó tarlón, valamint a zöldtrágya növény állományának felszámolásában is kiválóan használható.

A Carrier L/XL rövidtárcsák CrossBoard Heavy hidraulikus simítóval is rendelhetők, mely páratlan porhanyító és felszínegyengető eszköz. A kettős működésű stabilizáló rúd fokozza a talajegyengető képességet. A CrossBoard simító ún. Master and Slave hidraulika rendszere az egyengető sor egyes szekcióinak helyzetétől függetlenül ugyanazt a talajművelő hatást biztosítja a teljes munkaszélességben.

További információkért látogasson el a Väderstad Kft. weboldalára!

(x)

Fókuszban
BactoFil® + KITEStart® – technológia, amelytől a kukorica csőre tölt!

BactoFil® + KITEStart® – technológia, amelytől a kukorica csőre tölt!

Az AGRO.bio az elmúlt években a Demo Farm Projekt

Szakszerű kalciumpótlás a talajtermékenység fenntartásáért

Szakszerű kalciumpótlás a talajtermékenység fenntartásáért

A mezőgazdaságban a termőtalaj a legfontosabb termelőeszköz

Visszatekert kilométeróra, hiányzó szervizkönyv

Visszatekert kilométeróra, hiányzó szervizkönyv

Válasszon inkább megbízható használtautót! - JóAutók.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.