FÓKUSZBAN

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb ...

Az amerikai gazdák aggodalmai

Az amerikai gazdák aggodalmai

Nyáron Donald Trump kereskedelmi vitáitól volt hangos

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

A mezőgazdaság témakörében meghirdetett fotópályázat

Gépesítés

2018. március 26., hétfő • 15:00

Väderstad Carrier L/XL - amikor a szármaradvány kihívást jelent

A Väderstad Carrier L/XL tarlómunkákra, magágykészítésre, valamint alapművelésre egyaránt kiválóan használható tárcsás talajművelő eszköz.

A mellső művelőeszközök, a tárcsák, valamint a tömörítő hengerek széles választékának köszönhetően a Carrier képes megbirkózni a modern talajművelés összes kihívásával, az ultrasekélytől a mélyművelésig.

A Carrier L/XL 425-625 vontatott, 4,25-6,25 méter munkaszélesség tartományban elérhető, 510 vagy 610 mm átmérőjű kúpos tárcsákkal szerelt munkagép.

A tárcsa átmérője alkalmassá teszi a Carrier L/XL 425-625 rövidtárcsákat mélyebb művelésre és/vagy nagyobb mennyiségű szármaradvány bedolgozására. Az ún. MultiSet tárcsaagynak köszönhetően a tárcsák szöge három fokozatban állítható, 11 és 17 fok között, ami megteremti a munkamélység és a művelési intenzitás közötti összhangot. Így biztosított a tökéletes szármaradvány aprítás a sekély művelés során, valamint a könnyű talajba hatolás nagyobb munkamélység esetén.

A Carrier L/XL 425-625 munkagépek szállításra használatos kerekei munkahelyzetben is leengedhetők, ami segíti a rövidtárcsa manőverezhetőségét. A táblavégi fordulókban a gép a tömörítőhengeren és a járókerekeken egyaránt meg tud fordulni. A járókerekek akkor is leengedhetők, amikor kissé nyirkosabb a talaj, vagy amikor sekélyebb művelésre van szükség. A járókerekek segítségévél könnyű a tábla sarkainak megművelése is.

A CrossCutter késes hengerrel felszerelt Carrier L/XL a szármaradványt egyidőben a haladási iránnyal párhuzamosan és arra merőlegesen is aprítja, mindez felgyorsítja a talajba lejátszódó bomlási folyamatokat. A késes henger a repce- és a napraforgó tarlón, valamint a zöldtrágya növény állományának felszámolásában is kiválóan használható.

A Carrier L/XL rövidtárcsák CrossBoard Heavy hidraulikus simítóval is rendelhetők, mely páratlan porhanyító és felszínegyengető eszköz. A kettős működésű stabilizáló rúd fokozza a talajegyengető képességet. A CrossBoard simító ún. Master and Slave hidraulika rendszere az egyengető sor egyes szekcióinak helyzetétől függetlenül ugyanazt a talajművelő hatást biztosítja a teljes munkaszélességben.

További információkért látogasson el a Väderstad Kft. weboldalára!

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.