2019.10.14., hétfő , Helén

Gépesítés

2019. június 22. szombat • 13:24

Väderstad Tempo TPL 24 bemutató

„100 ha egy műszak alatt nem jelent problémát”

A Tempo TPL 24 szemenkénti vetőgéppel a Väderstad első alkalommal jelentetett meg egy új 24 soros modellt a piacon. Cikkünkből megtudhatják, hogy a svédek milyen újdonságokkal látták el a TPL 16 és 18 nagytestvérét. Az óriási gépet kizárólag Önöknek teszteltük tavaly tavasszal kukoricavetés közben.

A gyártó a Tempo-sorozatot a TPL 24 modellel egészítette ki felfelé. 12-16 km/h sebességgel garantált a repce, a cukorrépa vagy a kukorica vetésekor a területi teljesítmény.

Sönke Schulz

Képzeljék csak el: ehhez a gyorsteszthez Németország keleti részébe utaztunk, ahol a területi teljesítmény teljesen más szerepet játszik, mint például nálunk, Münsterland környékén. A TPL 24 vetőgép érezhetően lelkes vezetője a látogatásunk során nem fogja vissza magát, amikor az új szemenkénti vetőgépe figyelemreméltó teljesítményéről beszél: „Répavetéskor átlagosan 12 km/h sebességgel haladtam, így gond nélkül elvetettünk 90 hektárt egy műszakban.”

Ugyanezzel a géppel kukoricavetéskor a csapat a gyakorlatnak megfelelően rátesz még egy lapáttal: „Ilyenkor 14-16 km/h sebességgel dolgoztunk.” Következésképpen, a 10,80 m széles gép 45 cm-es sortávolsággal vagy az alternatív lehetőségként kínált 12 m széles változat 50 cm-es sortávolsággal szintén gyorsan, 10 óra alatt el tud vetni 150 hektárt.

Az 5000 l-es műtrágyatartállyal ellátott, elöl elhelyezkedő tartály azonos a kisebb modellek tartályaival. Hasonlóképpen a hidraulikus teleszkópos tengely is, amelyre a tesztelt nullszériás modell esetében 320/90 R 42 méretű ikergumiabroncsokat szereltek.

Kinyújtott állapotban az ikerkerekek mindig a későbbi kukoricasorok között haladnak. Opcionálisan 600/65 R 34 méretű gumiabroncsok is felszerelhetők.

Néhány szó a műtrágyatartályról: alul, a korábbiakhoz hasonlóan, két műtrágyaszállító csiga helyezkedik el. Ezek szállítják a műtrágyát az oldalsó Fenix III adagolókhoz — mihelyt a tartály töltöttsége egy bizonyos szint alá esik. A 24 sorhoz összesen nyolc adagolót építettek be, négyet jobbra és négyet balra, így egy-egy adagoló három sort lát el műtrágyával. Még 15 km/h sebesség mellett sem jelent problémát 10-350 kg közötti mennyiségű műtrágya kijuttatása hektáronként.

Újdonságok a vetőelemeknél találhatók. A 45 és 50 cm sortávolság mellett a Väderstad Tempo TPL 24 45,7 cm (18 col) vagy 50,8 cm (20 col) szélességre is beállítható. Az erős dupla keretek, amelyek a magadagoláshoz használt túlnyomásos levegő elosztására is szolgálnak, már jól ismertek a 75 cm sortávolságú TPL 16 modellből.

Ahhoz azonban, hogy ezen a kereten 16 helyett 24 vetőegység férjen el, a svédeknek az egyes sorokban csökkenteni kellett a súlyt. Így pl. új és kisebb tartályokat helyeztek el a sorokban, amelyekbe most 100 l helyett csak 25 l mag fér.

A korábbi kialakításhoz képest a meglehetősen kicsi betöltőnyílások a tartálytérfogathoz hasonlóan inkább cukorrépa vagy repcemag vetésére tervezettek. Mikrogranulátum-egységek kombinációja a 24 soros gép esetén jelenleg nem lehetséges.

A hidraulikus ballasztsúlyokkal együtt a gyártó most minden sorhoz a két szárnyelemet is a korábbinál kényelmesebben, nyomással feszíti elő: minél több nyomást ad a vezető az egyes sorokra, annál erősebb a keretelemek automatikus előfeszítése.

A gyártó szerint elméletileg az egyes csoroszlyák maximálisan 325 kg terhelést kaphatnak. A csoroszlyák ugyanígy tehermentesíthetők is, egészen a vetőelem komplett kiemeléséig. Ez azoknál a talajoknál és kultúráknál lehet érdekes, amelyek számára a Tempo tulajdonképpen túl nehéznek bi­zonyul.

A gép teljes hidraulikus hajtásához (két ventilátor, áramfejlesztő, nyomás alatti ballasztsúlyozás és kiemelés) a Väderstad Tempo TPL 24 kereken 200 l/min olajszállítású hidraulikus teljesítményt igényel 160 bar nyomáson — ez nem kevés.

A hidraulikarendszerben öt kétkörös hidraulikacsatlakozás található. Továbbá szükség van egy túlfolyó olajvezetékre és egy nyomás nélküli visszafolyó ágra — sportos kialakítás!

A svédek azonban jelenleg egy alternatív, TLT-hajtású fedélzeti hidraulikán is dolgoznak. A tesztünk idején ez már be volt szerelve, de még nem helyezték üzembe. Nagyon hasznos lenne egy ilyen megoldás, mert legkésőbb a vetőgép kiemelésekor még a vetőgép előtt dolgozó Claas Axion 950 traktor is eléri a teljesítőképessége határát.

Néhány szó a teljesítményről: aki a Väderstad Tempo TPL 24 szemenkénti vetőgépet kukoricavetéskor 16 km/h sebességig szeretné használni, annak nem kevés erőre van szüksége a 24 vetőegységhez.

Annak ellenére, hogy a Claas Axion traktor a kevésbé szeldelt és kiválóan visszatömörített területhez megfelelően méretezett volt, néhány kisebb területen a traktor mégis a teljesítőképessége határán mozgott. Elsősorban olyan területeken, ahol a talajnedvesség még a határértéken volt, a traktor a 16 km/h sebesség helyett láthatóan jobban érezte magát 14 km/h sebességgel. Szokásos üzemeltetési traktorteljesítmény-igényként a gyártó hivatalosan 420 lóerőt (!) ad meg.

Röviden a vezérlésről: a Väderstad továbbra is a vezeték nélküli iPad megoldást részesíti előnyben. Néhány funkció nagyon kényelmessé teszi ezt a rendszert: a leforgatáshoz pl. a vezetőfülkéből kivéve egyszerűen magunkkal vihetjük az iPadet.

Sajnálatos ugyanakkor, hogy a meglévő ISOBUS-terminálok csak korlátozottan használhatók alternatív lehetőségként. Olyan funkciók, mint pl. a sorok ballasztsúlyozása, kizárólag csak az iPaden keresztül vezérelhetők.

A gyártó időközben ígéri ugyan a kompatibilitást a jelenleg használatos ISOBUS-terminálokkal, az AEF ISOBUS-adatbázisban azonban hivatalosan nem szerepelnek a gépek.

A közúti közlekedéshez a Väderstad Tempo TPL 24 vetőgép jól felszerelt: a 600-as gumiabroncsokkal a vetőgép a gyártó adatai szerint betartja az előírt 3 méteres szélességet és a 4 méter magasságot.

Ikerkerekek esetén még nem állnak rendelkezésre a végleges külső méretek. A piacra történő bevezetéskor a 24 soros Tempo vetőgép ára Németországban műtrágya kijuttatására szolgáló elemekkel együtt várhatóan 230 000 euró lesz áfa nélkül. Részletes árak még nem állnak rendelkezésre.

Ami még felkeltette a figyelmünket:

  • A műtrágyacsoroszlyák mélysége szerszám nélkül öt fokozatban állítható. A mű-­
    trágya maximális lehelyezési mélysége
    10 cm lehet.

  • Oldalszárnyanként egy-egy 400/55 R 15.5 méretű támkerék halad elöl.

  • A K80 gömbfejes vonórúd-csatlakozó standard.

  • Közúton haladva a műtrágyatartályokban legfeljebb 500 kg a megengedett szállítható mennyiség.

  • A műtrágyatartályhoz nincsenek mérőcellák.

 

Összegzés: a Väderstad az új Tempo TPL 24 szemenkénti vetőgép munkaszélességét nem növelte meg ugyan, de a sorok maximális számát igen: az új Tempo 24 sorral szerelhető fel, 45 vagy 50 cm-es sortávolság mellett. Ehhez többek között új vetőmagtartályokra volt szükség. Ugyanakkor a gyártó a nagy sebességű vetőgéphez egy új nyomás alatti csoroszlyaterhelési rendszert is kifejlesztett. A Väderstad Tempo TPL 24 alapszerkezete azonban a már ismert TPL 16 és 18 modellekből származik.

Az egyes sorok felépítése messzemenően egyforma, ahogy az eddigi TPL modelleknél ez már megszokott. Viszont most az eredeti TPL 16-24 modellekről származó kereten 45 vagy 50 cm sortávolsággal helyezhetők el az egyedi vetőegységek.

Fent: A sorok hidraulikus ballasztsúlyozása automatikusan csatlakozik a szárnyak előfeszítésével. Lent: A vetőmagtartály térfogata most 100 liter helyett csak 25 l.

Adatiránytű

Väderstad Tempo TPL 24

Sorok száma 24

Sortávolság 45/50 cm

Vetőmagtartály 25 l

Műtrágyatartály 5000 l

Kukoricamag-adagoló tárcsa (furatok/Ø) 32/5,5 mm
Csoroszlyanyomás 130-325 kg

Teljesítményigény 313 kW/420 LE

Járószerkezet, gumiabroncsok mérete 4 x 320/90 R 42

Üres tömeg 10 560 kg

Szállítási méretek (hosszúság/szélesség/magasság) 7,20/3,00/4,00 m
Listaár áfa nélkül 230 000 €

A gyártó adatai 600-as gumiabroncsokkal

A sárga Gateway egyrészt WLAN-­kapcsolatot biztosít az iPad számára, másrészt az ISOBUS-rendszer segítségével egy külső terminál választhatóan összekapcsolható a Section Controllal.

Az opcionális műtrágyatartály a sorozat többi tagjához hasonlóan 5000 literes. Kiürülést jelző szenzorok sajnos még mindig nincsenek benne. Fotók: Schulz

A vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően az iPad a műtrágya leforgatási próbájához és a vetőegységek ellenőrzéséhez is kivehető a traktorból, és a helyszínre vihető.

A sorok GPS-alapú automatikus kapcsolásához egy külön terminál szükséges, mint itt a képen látható Claas S10. A gép beállításához pedig iPad szükséges.

A függesztőszerkezetet az eddigi TPL modellekhez képest nem alakították át.

A teleszkópos tengelyhez a jövőben igény szerint ikerkerekek is kaphatók lesznek.

Mostanra már a tömörítőkerekek nyomása és dőlésszöge is állítható.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.