2021.03.07., vasárnap , Tamás

Gépesítés

2021. január 15. péntek • 11:21

Vezetőváltások a CEMA-nál

A párizsi székhelyű Európai Mezőgépgyártók Szövetsége (CEMA) élén az elmúlt év végével vezetőváltásokra került sor. A szervezet új elnöke Thierry Kier lett, aki a francia Kuhn csoport CEO elnökeként tevékenykedik.

Krier Anthony van der Ley-től a német Lemken GmbH elnökétől örökölte meg a tisztséget, aki azonban továbbra is elnökhelyettesként funkcionál tovább. Antony von der Ley-t a közelmúltban a VDMA Landtechnik – Német Gépgyártók Szövetsége, Mezőgép Szekciója elnökének választották meg. A CEMA új elnökhelyettesei lettek Christoph Wigger (John Deere) és Paul Snauwaert (CNH Industrial).

fotó: wikimedia

A szervezet Műszaki Választmányának elnökének Dr. Thomas Lorf-ot, a Claas Tractors termelésszervezési és fejlesztési igazgatóját választották meg, helyettese pedig a Christophe Jeanroy a Kuhn fejlesztési igazgatója lett. A megválasztott új CEMA elnök székfoglalójában hangsúlyozta, hogy az egyik legfőbb kihívásuk az új EU KP (Közös Agrárpolitika) kidolgozásában történő részvétel, és a brüsszeli kapcsolatok erősítése, a mezőgazdasági vállalkozók és vállalkozások mezőgazdasági gépekkel szembeni igényének magas szintű teljesítése. Szeretnének nagyobb részt vállalni az európai Zöld Gazdaság (Green Deal) és a „Farmtól az Asztalig” (Farm to Fork) stratégiai célok megvalósításában is.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.