2023.06.05., hétfő , Fatime

Géppiac

2020. október 29. csütörtök • 14:06

Megújult erőgépek a KUBOTA európai kínálatában

Az idén 130 éves japán gyártó egy online konferencia keretében mutatta be az európai piacra szánt legújabb fejlesztéseit a sajtónak. A Kubota Launch 2020 több mint 20 külföldi médium részvételével zajlott, ahol az Agrotrend is jelen volt.

Vadonatúj M6002 sorozat

A videokonferencia során a Kubota bemutatta az új M6002 sorozatát, amely három modellt kínál: az M6122-t, az M6132-t és az M6142-t. Mindegyik modell négyhengeres, 6,1 literes Stage V dízel motorral van felszerelve, amelyet nagy teljesítmény és alacsony üzemanyag-fogyasztás jellemez. 

A motor karbantartási hatékonyságának javítása és megkönnyítése érdekében a dízel részecskeszűrő (DPF) rendszer tisztítási intervalluma 3000-ről 6000 órára emelkedett. Ezenkívül a szériát egy nagyméretű 230 literes üzemanyagtartállyal szerelték fel, a hosszabb munkavégzés biztosításának érdekében.

Az új sorozat minden modellje Powerboost funkcióval van felszerelve, amely további 20 LE teljesítményt biztosít, 20 km/h feletti sebességgel történő szállítás közben. Ennek köszönhetően a traktorok maximális teljesítménnyel 143, 153, illetve 163 LE-t tudnak elérni. 

A traktorszéria teljesen új 8 fokozatú powershift váltóval rendelkezik. A kezelő számára két beállítási lehetőség érhető el: dönthet arról, hogy a magas sebességhez igazodjon vagy a legnagyobb vontatási erőt érje el. Ez a típusú váltó már tartalmazza az új Xpress újraindulási funkciót, amely közvetlenül a fékpedál aktiválásával vezérli a fő tengelykapcsolót, így a vezető a kuplungpedál használata nélkül megállíthatja a traktort.

A nagy teherbírású hátsó és első tengely lehetővé teszik a nehéz teherrel való gyors közlekedést és nehéz homlokrakodós feladatok elvégzését. A Kubota Bi-speed rendszer csökkentett 4,5 méteres fordulási sugarat biztosít, így a traktor alkalmas a szűk helyeken történő munkaműveletek elvégzésére. A 115 l/perc sebességű, zárt rendszerű CCLS szivattyúval ellátott hidraulikus rendszer pedig javítja a traktor reakcióképességét.

A Kubota M4003, M5002 és M7003 traktorok új generációja

A Kubota Launch 2020 alatt bemutatott fejlesztések között volt az M4, M5 és M7 traktorok új, továbbfejlesztett változata.

A Kubota M4003 széria a korábbi M4002 traktorcsaládot váltja. A sorozat két, 66 és 74 LE teljesítményű modellből áll. A fő változás itt a motorban van, amely a frissített modellekben már az optimalizált kipufogógáz-visszavezetés, a dízel-oxidációs katalizátor (DOC), a dízel részecskeszűrő (DPF) és a jól ismert SCR (Selective Catalytic Reduction) technológia révén teljesíti az európai Stage V kibocsátási normát. 

Ugyanez a fejlesztés a Kubota M5002 szériánál is megtörtént. Emelett a traktorok széles kezelői környezettel, kényelmesen elhelyezett ergonómiai kezelőszervekkel, multifunkciós kartámasszal lettek ellátva. A kartámasz elektro-hidraulikus irányváltóval, motor memóriával, függesztőkar vezérléssel és automatikus váltóvezérléssel rendelkezik. Az M5002 sorozat az elődjéhez hasonlóan két, 96 és 114 LE teljesítményű modellből áll.

A Kubota második generációs M7002 sorozatát az új M7003 traktorcsalád váltja. Ennek a sorozatnak a traktorai már négyhengeres, 6108 Stage V motorral vannak felszerelve, amely az európai emissziós normáknak felel meg. A traktor 40 km/h szállítási sebességre képes 1400/perc motorfordulatszám mellett. 

Újdonságként megjelent az új „Xpress restart” funkció, amellyel a kuplung nélkül közvetlenül a fékpedál lenyomásával állítható meg a traktor. Ez az újítás praktikus homlokrakodóval történő munkavégzéshez, valamint számos más olyan feladathoz, amelyek a munkafolyamat gyakori megszakítását igényli. Az M7003 másik újdonsága, hogy továbbfejlesztették és felszerelték az új TIM (Tractor Implement Management) rendszerrel.

Továbbfejlesztett G-széria

Megújul a Kubota G széria. A traktorszéria speciálisan olyan professzionális parkápolási feladatok ellátását végzők számára készült, mint az önkormányzatok, a parkápolással foglalkozó vállalkozások és a nagy méretű ingatlannal rendelkező magánszemélyek.

Két új modell foglal majd helyet a G-szériában: G231 és G261. Mindkét modell elérhető lesz majd alacsony és magas ürítésű fűgyűjtővel. Olyan fejlesztésekkel rendelkeznek, mint az új, tapadást és vonóerőt növelő, hidrosztatikus (HST) sebességváltó. A hidraulikus veszteség elkerülése érdekében 23 és 26 lóerős Kubota motorokkal, valamint a régi hidraulikus TLT kapcsoló helyett új, elektromágneses TLT kapcsolóval vannak felszerelve.

Új kompakt traktorok az EK1 sorozatból

Az utolsó bejelentett újdonság a Kubota EK1 sorozat volt. Az első modell neve EK1-261, és a múlt hónapban mutatták be a francia Salon Vert-ben. A traktor alkalmas kis- és hobbigazdák számára.

A gép egy 3 hengeres dízel Stage V motorral van felszerelve, amely 26 LE teljesítményt nyújt. Az EK1-261 24 literes üzemanyagtartállyal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a traktor több időt bírjon a terepen.

 

Az új EK1-261 traktor mechanikus, állandó áttételes sebességváltóval van felszerelve, amely 9 előre és 3 hátrameneti fokozattal rendelkezik. Ez nagyobb pontosságot és jobb alkalmazkodást tesz lehetővé bármilyen típusú munkához. 

Az ergonomikus kialakítás lehetővé teszi a kezelő számára a könnyed munkavégzést. Ezenkívül az EK1-261 pontosabb irányítást kínál, amelyet egy hidraulikus szervokormány és egy20 l/perc teljesítményű hidraulika szivattyú biztosít. 

A kistermelők és a hobbi gazdálkodók igényeinek teljes kielégítése érdekében a traktor mezőgazdasági, gyep, ipari gumizással is elérhető.

Magyarországi forgalmazó:

Két-KATA Kft.
Cím: 2118 Dány, Zöld u. 20.
Telefon: +36 (28) 465-053
Fax: +36 (28) 700-650
E-mail: info@ketkata.hu  

  • 2020. október 29. csütörtök • 14:06
  • TÉMA: Géppiac  
  • CÍMKÉK:

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.