2021.09.22., szerda , Móric

Újdonságok

2015. október 28. szerda • 08:46

Amazone AmaSpot, az intelligens szenzor alapú fúvókavezérlő rendszer

AGRITECHNICA 2015. Az Amazone az Agrotop és a Rometron cégekkel közösen fejlesztette ki az AmaSpot rendszert, melyet az Agritechnica kiállításon fognak bemutatni.

Egy intelligens szenzor alapú fúvókavezérlésről van szó, mely a növényvédelemben felhasznált vegyszermennyiségek csökkentésére szolgál. A rendszer meg tudja különböztetni a zöld növényeket a talajtól, és a herbicidet képes pontszerűen, nagy pontossággal kijuttatni. Azzal, hogy a herbicidet csak a célnövényekre juttatja ki, 20-80 százalékos növényvédőszer megtakarítás is elérhető.

A legmodernebb infravörös technikának, az egyszeri ultragyors impulzus-szélesség modulációnak (50 Hz), és az Amazone Super-L szórókereten alkalmazott saját fejlesztésű, sodródást gátló fúvókatechnikának köszönhetően a zöld növényeket négyzetcentiméter pontossággal lehet kezelni – mindezt éjjel – nappal, akár 20 km/h sebesség mellett is.

Az extrém gyors kapcsolási sebesség miatt a mennyiség közvetlenül és fokozat nélkül 100 százalékról 30 százalékra csökkenthető, vagy a fúvóka teljesen ki is kapcsolható. Ezen kívül a kijuttatási mennyiség állandó összehangolása kanyarodáskor is lehetséges.

A különböző technológiák kombinációja, és az Amazone növényvédelmi technika integrálása a hasbergen-gaste-i vállalat szerint lehetővé teszik a növényvédőszerek célzott és igény szerinti alkalmazását. A rendszer biztosítani fogja a kezelések sikerét a szántóföldön, és a felhasznált mennyiségek csökkentésével jelentős mértékben fog költségeket megtakarítani. 

További újdonságok az Agritechnica kiállításról Technika/Újdonságok rovatunkban olvashatók!
Itt találja az aranyérmes újdonságokat!
Ezüstérmet 44 újításért osztottak ki, amelyeket ITT nézhet meg! Ne hagyja ki!
Érdekli, hogy mely traktorok kerültek az Év Traktora 2016 döntőjébe? Itt megtekintheti a képes összeállítást!

agrotrend.hu / topagrar.com

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.