2020.04.08., szerda , Dénes

Újdonságok

2015. október 28. szerda • 16:34

Ezüstérmes a CLAAS pontos nyomvonalszámítással működő szántóföldi útvonaltervezője

AGRITECHNICA 2015. Különösen a nagy, szabálytalan alakú táblák esetén vetődik fel a kérdés, hogy milyen irányban történjen a művelés, és hogyan a leghatékonyabb a nyomvonalak kialakítása. Erre ad választ a CLAAS szoftverrendszere.


fotó: 123rf

Szántóföldi útvonaltervező, pontos nyomvonalszámítással és munkaidő előrejelzéssel: a CLAAS szántóföldi útvonaltervező egy szoftverrendszer, ami bármilyen terület geometriájához kiszámítja az optimális megmunkálási útvonalat. Eredményként a szoftver megadja a terület felosztását és a nyomvonalakat, amelyek lehetővé teszik számára a terület időben és térben optimális megművelését. A felhasználó emellett előrejelzést is kap arra vonatkozóan, hogy mennyi idő szükséges a tábla megmunkálásához. Ezzel összehasonlíthatók a tervezett és a tényleges értékek, és ha kell, megtehetők a szükséges optimalizálási lépések.

A szoftvert tervezőeszközként integrálták a 365FarmNet internetes platformba. A szántóföldi útvonal optimalizálás a szántóföldi művelésben és a takarmánytermesztésben bármely szántóföldi folyamathoz alkalmazható. A számítási eredmények alapján a terület műveléséhez szükséges idő a gyártó adatai szerint átlagosan hat százalékkal csökkenthetők.  Megtekinthető a CLAAS standján az Agritechnika 2015 kiállításon.

További újdonságok az Agritechnica kiállításról Technika/Újdonságok rovatunkban olvashatók!
Itt találja az aranyérmes újdonságokat!
Ezüstérmet 44 újításért osztottak ki, amelyeket ITT nézhet meg! Ne hagyja ki!
Érdekli, hogy mely traktorok kerültek az Év Traktora 2016 döntőjébe? Itt megtekintheti a képes összeállítást!

agrotrend.hu / topagrar.com

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.