2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Állattenyésztés

2016. április 28. csütörtök • 11:00

Újra tüntetnek a tejtermelők + fotók!

Tehenekkel vonultak fel a tejtermelők Budapest határában ma reggel, hogy az alacsony felvásárlási árak, és az olcsó import tej behozatala ellen tiltakozzanak. A termelők ebben a hónapban már másodszor próbálják demonstrációval felhívni a közvélemény és a döntéshozók figyelmét az ágazatot sújtó problémákra.

Az ország minden pontjáról érkeztek termelők a budaörsi Tesco áruház elé. Hét gazdaságból mintegy ötven tehénnel vonultak fel a gazdák a hipermarket elé.

A gazdák azért tiltakoznak, mert folyamatosan csökken a nyers tej felvásárlási ára Magyarországon. A 69 forint/kilogrammos árral az EU országai közül jelenleg a 26. helyen állnak a magyar termelők. Ugyanakkor a nyers tej előállításának kilogrammonkénti költsége valamivel száz forint felett van Magyarországon.

A demonstrálók azt szeretnék elérni, hogy csökkenjen az import tej és tejtermékek aránya az áruházak polcain, amelyekről úgy vélik, többségében áfacsaltan kerülnek az országba, és ezért lehet a hazai tejnél jelentesőn olcsóbban megvásárolni azokat.

A témáról szóló írásunkat ITT olvashatják!

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.