2022.11.29., kedd , Taksony

Hírek

2022. október 30. vasárnap • 08:07

Elkészült a legnagyobb hazai öntözésfejlesztési beruházás - heti hírösszefoglaló

Csak engedéllyel gyűjthető az erdőkben a tűzifa, modernizálni kell a magyar mezőgazdaságot, ismét pályázhatnak a mezőgazdasági kisüzemek.

Stratégiai együttműködést kötött a Széchenyi István Egyetem és a Nébih - A Széchenyi István Egyetem és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a szélesebb körű oktatási, kutatási együttműködés létrehozása érdekében együttműködési megállapodást kötött október 20-án. A meglévő szakmai kapcsolatok erősítésével többek közt a precíziós élelmiszeralapanyag-előállítás és -feldolgozás területén folyó kutatások, a szakemberképzés és az élelmiszer-technológiai innovációk közös fejlesztése várható.

A Tiszántúlon feleannyi mézet termeltek a méhészek az aszály miatt - A nyári aszály miatt, főként a Dunától keletre a szokásos mézmennyiség felét tudták a méhészek előállítani - mondta az MTI-nek hétfőn a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület alapító elnöke.

Csak engedéllyel gyűjthető tűzifa a magyarországi erdőkben - A magyarországi erdőkben csak engedéllyel, saját szükségletre lehet tűzifát gyűjteni - olvasható a Fatáj online faipari és erdészeti szaklap hétfői összeállításában, amely az erdészetek tűzifagyűjtési előírásait gyűjtötte össze.

Ismét pályázhatnak támogatásra a mezőgazdasági kisüzemek - Ismét pályázhatnak támogatásra a mezőgazdasági kisüzemek, a kérelmeket november 17-től a hónap végéig várják - jelentette be az agrárminiszter hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Mélypontra zuhant a mezőgazdasági beruházást és gazdaságfejlesztést tervezők aránya - Az elmúlt tizenegy évben nem mértünk még ilyen alacsony arányú gazdaságfejlesztési szándékot, és a beruházási hajlandóság is az eddig mért legalacsonyabb szintre esett.

A magán erdőgazdálkodók is részt vállalnak a lakosság tűzifa ellátásában - Nagy István agrárminiszter soron kívül egyeztetett a magán erdőgazdálkodók képviselőivel az ország tűzifa ellátásának kérdéseiről. A megbeszélésen elhangzott, hogy a magán gazdálkodók elsősorban a tüzépek faanyaggal történő kiszolgálására koncentrálnak, hozzájárulva ezzel az ország energiaellátásának biztonságos fenntartásához.

Bőven lesz krizantém Mindenszentekre - A virágok is drágulnak mindenszentek előtt a hazai kertészetekben és a virágárusoknál.

Közeleg a támogatási kérelem benyújtási határidő - A tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításához kapcsolódó válságtámogatási kérelmeket a Magyar Államkincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon legkésőbb 2022. november 2-án 23:59:59-ig lehet benyújtani.

Adategyeztetési felhívás az új baromfi állatjóléti támogatás kapcsán - Adategyeztetésre kéri a baromfitartókat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azzal a céllal, hogy a nemrég megjelent, új baromfi állatjóléti támogatás minden gazda számára elérhető segítséget jelentsen.

Heti két húsdarab – ennyit szabadna csak megennünk - A bolygó megmentésének érdekében kellene húsfogyasztásunkat drámai módon csökkentenünk.

Elkészült hazánk legnagyobb öntözésfejlesztési beruházása Mezőhegyesen - Elkészült Magyarország legnagyobb öntözésfejlesztési beruházása csütörtökön Mezőhegyesen, a 10,5 milliárd forintos program révén a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. öntözhető földterülete megduplázódott.

A magyar mezőgazdaságot modernizálni kell - A mezőgazdaság több súlyos kihívással szembesült az elmúlt két évben, de ezek a nehézségek lehetőségeket hordoznak, és megtanították nekünk, hogy az agráriumra szükség van, mondta Nagy István agrárminiszter a CIB szakmai napon, Bugyin.

Agro7 - a hét agrárhírei - Ismét pályázhatnak támogatásra a mezőgazdasági kisüzemek. A megfelelő szójafajta választására hívja fel a figyelmet Garamszegi Tibor a Gabonakutató Nonprofit Kft. területi képviselője. Hajtató konferenciát tartott a Délalföldi Kertészek Szövetkezete. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara "Én is hazait vásárolok" kampányában ezúttal a sütőtökre hívja fel a figyelmet.

agrotrend.hu

 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.