2022.05.26., csütörtök , Fülöp, Evelin

Hírek

2019. augusztus 04. vasárnap • 17:55

Közel 900 millió ember él villamosenergia-hálózatot nélkülöző területen

Lényeges a kifejezetten hatékony energiafelhasználású berendezések használata

Változás a növényvédelmi permetező gépek műszaki felülvizsgálatában
A növényvédelmi tevékenységgel kapcsolatos új előírások értelmében a jövőben kötelező lesz a permetező gépek műszaki állapotának időszakos felülvizsgálata. A módosítás alapja egy EU-s irányelv átültetése.

Jövő hétvégén tartják a Hajdúsági Expót és az Európai Traktorhúzó Versenyt
Jövő hétvégén rendezik meg a nyolcadik Hajdúsági Expót és Traktorhúzó Európai Kupát Hajdúböszörményben - jelentették be a szervezők szerdán sajtótájékoztatón,a rendezvény helyszínén, a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola melletti pályán.

Újabb naperőmű épült hazánkban
Befejeződtek az építési munkálatok az ALTEO Nagykőrös külterületén, illetve Balatonberényben található naperőműparkjai esetében, így az átadást követően újabb két erőműpark kapcsolódhatott be az energiatermelésbe a tőzsdei vállalat portfólióján belül.

Egyre csak nő az igény a légkondicionálásra a klímaváltozás miatt
A klímaváltozással járó egyre intenzívebb hőhullámok a fejlődő országokat kifejezetten súlyosan érintik. Az olyan területeken is felmerült az igény a légkondicionálásra, ahol nem teljes a villamosenergia-hálózat kiépítettsége.

Rengeteg üzemanyagot használunk el
Az év első felében 6 százalékkal több, összesen 1,88 milliárd liter üzemanyagot forgalmaztak a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalatai, mint egy évvel korábban.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.