2021.06.25., péntek , Vilmos

Hírek

2021. január 14. csütörtök • 12:42

Szeretjük a mezőgazdaságot!

Idén már 9 éve lesz, hogy barátaimmal megalapítottam a ma Agrotrend Média Kft-t. Azóta nagyon sok minden történt velünk. Több tulajdonosváltás után stabilizálódott a helyzet és Hamvas Atanáz barátommal másik cégeket is alapítottunk, tevékenységeinknek megfelelően és rendületlenül hozzunk létre új termékeinket.

A mostani, cégeink lendületéhez képest kicsit lassabb fordulatszámon pörgő életünkben az ünnepek között volt idő végig gondolni a 2020-as évet és ezeket szeretném megosztani olvasóinkkal. Az Agrotrend csoport számára az évváltás egy átlagos esztendőben mindig nagy pörgést jelent… Januárban már zajlik Az Év Agrárembere kitüntető díjunk közönségszavazása és 2020-ban a Magyar Gazdák Bálja is megrendezésre került. Első alkalommal rendeztük meg ez utóbbit, így – bár jó néhány nagy rendezvényt tudhatunk sikeresen magunk mögött - volt okunk az izgalomra. Kaptunk érte hideget-meleget, de nagyon megérte. Olyan hagyományt élesztettünk újjá, melyet igényel a gazdatársadalom. Elegáns gazdaünnepet rendeztünk a Vigadóban. Ezt a kezdeményezést is folytatni fogjuk, mert a kutya ugat, de a karaván halad!

Meggyőződésem, hogy a hazai mezőgazdaságban sok mindent teremtettünk már! A megszólítások, a rendezvények protokollja, egy elegáns gálaest rendje, a műsorvezetés professzionális kialakítása mind ilyen, eddig biztosan nem, vagy nem így megvalósított esemény, vagy megszokás volt. De nem volt országos gazdabál sem a rendszerváltás óta biztosan. Hiányoztak a magán elismerések is, ahol nem politikai, vagy gazdasági érdek szerint történik valakinek az elismerése, kitüntetése. Büszke vagyok gazdatársaim társadalomban betöltött szerepére is. Meggyőződésem, hogy nélkülük üres és élhetetlen lenne a vidék. Pont ezen társadalmi szerepvállalás az, amit Az Év Agrárembere kitüntető díjunk során 2020-ban is díjaztunk. Dr. Losó József lett a fődíjas. Szenzációs gálaesten adtuk át neki a díjat. Márciusban aztán beütött a vírus… Igazából nem hittük, hogy ideér, nem hittük, hogy baj lesz belőle. De lett. Volt ott két hét, amikor szerintem mindenki a jövőjét kereste, csakúgy, mint mi. Nem vesztettük el azonban rendületlen optimizmusunkat. Május elejéig több mint 70 skype interjút publikáltunk. Interjú nagyüzem volt ez, amit óriási nézettség követett. Bevezettük a heti híradónkat, Agro7 néven, melynek heti 10 ezres a nézettsége. Híradónk műsorvezetője Törös Ramóna, aki a Az Agrárvilág Szépe versenyünk első udvarhölgye volt! Ez is jól példázza, hogy győzteseink, díjazottaink kezét nem engedjük el egy-egy díj átadása után, hanem szoros és élő kapcsolatban maradunk velük, s egymásra épülő projektjeink keretein belül gondolkodunk velük közösen.

Májusban aztán elkezdtük szervezni hazánk legnagyobb birtokbejárását, a Magyarország Legszebb Birtoka díjunkat. Szenzációs esemény ez. Három héten át csodás birtokokat járunk be a kiváló zsűri társaságában. Szeptemberi gálaestünkön a Nyakas Farm lett a fődíjas!

A gálaest előtt megszerveztük első VIP kerti partynkat is, melynek visszhangja is parádésra sikerült! Evangélikus, keresztény emberként hálát kell adnom a Jóistennek, hogy megrendezhettük mindkét gálaestünket! Nem csak megrendeztük, hanem nagyon is jól rendeztük meg, ráadásul egészségben. Vigyáztunk egymásra és vigyázunk ezután is.

November óta újra félig-meddig zárlat van az országban, azonban nem tétlenkedtünk most sem! A havi több mint 200.000-es olvasótáborral rendelkező agrotrend.hu hírportálunk mellé megnyitottuk a www.szeretemamezogazdasagot.hu oldalunkat, mely műfaját tekintve könnyedebb agrár témákkal szolgáló hírportál. Magamban csak bulvárosnak szoktam nevezni, azonban nem a katasztrófaturizmusra, hanem a mezőgazdaság és társadalom kapcsolatára, a termékek felhasználásának formációira, a gazdászlét pillanataira, a természet és a mezőgazdaság szeretetére épít. Főszerkesztőnk Tóth Diána, gazdásztársunk, Az Év Agrárembere 2019 kategóriagyőztese, aki családjával nagyüzemi mezőgazdálkodást folytat. Nagyon hiányoltam hazai agrármédiából a mezőgazdaság szeretetének hirdetését. Ezzel az oldallal ez is a célunk! Emellett apróhirdetési oldalt indítottunk www.agropiac néven és hamarosan megújul a www.agrarallasok oldalunk is.

Régi ötletünket is elkezdtük megvalósítani. Szoros együttműködésben a gödöllői, ma már Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem névre hallgató intézménnyel, stúdióbeszélgetéseket, élő közvetítéseket folytatunk az Egyetem stúdiójában. Az agrartv.hu portálunkon mindig a legfrissebb vieóinkat publikáljuk. Műsorvezető, riporter társam Tóth Diána volt eddig.

Profi magazinunk idén is egyedülálló teszteket tartalmazott, kiváló írásokkal fűszerezve. Idén sem adjuk alább. Oldalszámot bővítünk és még több cikket publikálunk majd. Megterveztük és elkészítettük új kiadványunk az Agrármanager lap tervét és kiajánlóját, melynek alapján az Agrotrend csoport színvonalához méltó VIP kiadványt készítünk. Ebben interjúk, portrék, bemutatók lesznek, mert meggyőződésünk, hogy minden céges teljesítmény mögött ott állnak az azt elérő személyek, vezetők, szakemberek. Őket és cégeiket mutatjuk majd be új kiadványunkban.

A TulipGarden projektünk érdekes színfoltja a kertészeti munkának, de büszkén végezzük dolgunkat, hogy hazánkban sokfelé okozhassunk örömet a tulipán szerelmeseinek. Szőlősgyöröki tulipánosunkat idén már 4 másik is követi. Hamarosan nyílnak idén is a csodás holland tulipánok, nárciszok, jácintok! Addig is érdemes ellátogatni a www.tulipgarden.hu oldalra.

Az Agrotrend csoportban és a velünk szövetséges győzteseinkkel (nagydíjaink eddigi 10 győzteséről van szó) megalapítottuk A Jövő Agrárreménységeiért alapítványt, melyben mi is társadalmi szerepvállalást végzünk. A jövő agrárgenerációját szeretnénk megtalálni, ösztönözni, hogy a világ legszebb szakmáját válasszák és abban találják meg örömüket, boldogságukat és persze anyagi számításukat!

Szóval nem tétlenkedtünk 2020-ban sem. Több száz videót készítettünk, több milliós nézettséggel. Mintegy 10.000 cikket publikáltunk. Rendezvényeinken mintegy 500 embert láttunk vendégül és élő közvetítéseinkkel pedig mintegy 100.000 embert értünk el. Nyomtatásban 6 lapszám mintegy félezer oldalán közöltünk hiányt pótló teszteket és beszámolókat, interjúkat.

Idénre sincsenek kisebb terveink. Rendezvényeink, portáljaink, viedóink, print kiadványaink biztosan idén is nagyszabású megoldások lesznek. Akinek számít a mezőgazdaság, aki szereti azt, az biztosan velünk tart idén is!

Szeretjük a mezőgazdaságot!

 

Mátrai Zoltán


 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.