2022.07.07., csütörtök , Apollónia

Hírek

2020. szeptember 13. vasárnap • 14:29

Magyarország Legszebb Birtoka: El kell ismerni a magyar gazdák munkáját!

A gazdászélet szépségeinek megismertetését és a mezőgazdaság szereplőinek kiemelését tartja fókuszban az Agrotrend Csoport. Eme nemes célt szolgálja a negyedik alkalommal meghirdetett Magyarország Legszebb Birtoka-díj is, amelynek elismerését a siófoki Hotel Azúrban adták át.

Idén is kihirdették Magyarország Legszebb Birtokát - Idén is a siófoki Hotel Azúr adott otthont a Magyarország Legszebb Birtoka díjátadó gála helyszínének szeptember 12-én, ahol átadták a győztes birtok tulajdonosoknak az elismeréseket.

A speciális helyzetben is megrendezték sikeresen a Bábolnai Gazdanapokat - Az elmaradt rendezvények utáni űrt, a Bábolnai Gazdanapok betöltötte. Sok dolog átértékelődött az idei évben, de a gazdák összetartása töretlen.

Magyarország Legszebb Birtoka díjátadó gála képekben - Idén is megtaláltuk Magyarország Legszebb Birtokát. Összefoglaltuk a kiemelkedő pillanatokat.

fotó: agrotrend.hu

Globálisan drágulnak az élelmiszerek - A világ kevésbé fejlett régióiban olyan élelmiszerhiányt okozhat a gazdasági válság és az árak emelkedése, hogy nagyságrendekkel több áldozata lehet, mint magának a koronavírus-járványnak – vélik egyes szakértők.

Nagyobb adókönnyítést kapnak az őstermelők, családi gazdaságok - Az őstermelők és a családi gazdaságok működésére vonatkozó új szabályozásról dönthet az őszi ülésszakban az Országgyűlés. Új működési forma lehet az őstermelők családi gazdasága és a családi mezőgazdasági társaság. A csomag fontos eleme emellett az adómentesség értékhatárának emelése, valamint az adózási környezet egyszerűsítése is.

A termelői árak jobban nőttek, mint a költségek - Az idei első félévében a mezőgazdasági termelői árak (amit a gazdálkodók kapnak a felvásárlóktól) nagyobb mértékben nőttek, mint a ráfordítási árak: előbbiek 6,5, utóbbiaké 0,2 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az agrárolló értéke 106,3 százalékos volt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kiadványából.

Az Agrofotó-díj 2020-ban is a legművészibb alkotásokat ismerte el - Számtalan művészi kép születik a magyar mezőgazdaság pillanatairól, az Agrotrend Csoport idén hét kategóriában kereste azokat a tehetségeket, akik mindezt professzionális szinten lencsevégre kapták.

Az Agrofotó 2020 győztese Kovács Norbert Fraktáltó c. képe

Nyakunkon a tengeri - A tavalyi után már kisöpörtünk, most érkezik a napraforgó, de van, aki már a kukoricát is vágja, mert van hová vinni nedvesen is. Milyen kukoricaszezonra számíthatunk? Milyen árakra? Aktuális kérdések kombájnra szállás előtt eheti cikkünkben.

Fontos betartani a gyümölcs- és a szőlő szaporítóanyagok kitermelési határnapját - A szabadgyökerű gyümölcsfaiskolai és szőlőiskolai ültetési anyagok termelési ciklusa ősszel, a növényállományok kitermelésével zárul. Előbbiek esetében október 10-e, míg a szőlőre vonatkozóan október 20-a a kitermelési határnap.

Mégis jöhetnek a külföldi bérvadászok - Csak a határon kell felmutatni a bérvadászatról szóló szerződést a legfrissebb, szeptember 5-től hatályos jogszabálymódosítás után. Az idősebb vendégvadászok azonban továbbra is kivárnak.

Minden beruházás a magyar agrárium értékét növeli - Október 1-jével lehet benyújtani a támogatási kérelmeket az állattartó telepek fejlesztésére, amire 50 milliárd forint keretösszeggel hirdetett pályázatot az agrártárca – közölte Nagy István Agrárminiszter kedden, Dabason a Lakto Kft. telepátadóján.

fotó: Pelsőczy Csaba

Érdemes beruházni a mezőgazdaságba - A Szent István Egyetem és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ több pályázata is támogató szakmai véleményt kapott a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projekteket támogató pályázaton, a várhatóan elnyerhető összeg mintegy 773 millió forint – közölte az intézmény.

AGRO7 - A hét legfontosabb agrárhírei - Az önözésfejlesztés még mindig rendkívül fontos kérdés, ahogyan a magyar termékek vásárlása is, amelyet a "Válaszd a hazait!" kampány erősít. Összefoglaltuk a hét legfontosabb agrárhíreit.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.