2021.09.23., csütörtök , Tekla

Hírek

2019. április 14. vasárnap • 13:33

Minden segítséget megkapnak a gazdák és a termelők

Az Agrárminisztérium a kiváló minőségű, biztonságos, magyarországi előállítású termékek részarányának növeléséhez is hozzájárul, így a magyar termelők és fogyasztók is egyaránt jól járnak.

Védekezni kell a monília ellen! - Még nem késő megkezdeni a gyümölcsösökben a növényvédelmi kezeléseket.

Egyre több embert kell ellátnia a mezőgazdaságnak - Elengedhetetlenek az innovatív megoldások, a fenntartható, környezetet nem terhelő gazdálkodáshoz.

A minisztérium segíti a termelők versenyképességét - Az agrárminisztérium közvetlen intézkedésekkel támogatja a mezőgazdasági termelők versenyképességét, ezáltal a vásárlókat is.

Az étkezési tojást termelő tyúkállományok támogatásának keretösszegét emelte a tárca - fotó: Pixabay

Vajdasági Agrárvállalkozói Konferencia és Innovációs verseny - Innovációs versenyt rendeznek vajdasági középiskolások és egyetemisták számára az egészséges táplálkozás jegyében.

Folytatódnak a húsipari gyakorlati napok - A húsipar szereplőinek szánt szakmai napok keretében a szárazáru-gyártással és a pácolt húskészítmények előállításával kapcsolatos ismereteiket bővíthetik a résztvevők.

Afrikai sertéspestis - online képzés - Már önállóan is regisztrálhatnak az érdeklődők az online ASP járványügyi képzésre. A gördülékeny egyéni regisztráció érdekében a Nébih részletes útmutatót készített.

Segítik a falugazdászok a termelőket az egységes kérelmek beadásában - Április 9-ével kezdődik az egységes kérelmek 2019. évi benyújtási időszaka.

A falugazdászok idén is ingyenes segítséget nyújtanak a termelőknek. - fotó: Tóth Zoltán / NAK

2019-ben 470 milliárd forintra pályázhatnak a mezőgazdasági termelők - Az idei kiírásban számos változás van, többek között az is, hogy új gyümölcskultúrákra is igényelhető támogatás.

Agrár Szakma Sztár Fesztivál áprilisban - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával 2019. április 15-16. között első alkalommal rendezi meg Agrár Szakma Sztár Fesztivált.

Dunántúlon már indulhat a vetés! - Az Alföldön viszont továbbra is hátráltatva vannak a tavaszi szántóföldi munkák a csapadékhiány miatt.

Közeledik a Szántóföldi Napok és AgrárgépShow! - Még mindig van hely az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényén!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) közös rendezvénye - fotó: pixabay.com

Bővült a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma - Újabb tagszervezettel bővült a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF), valamint egyre nagyobb számban élnek a kamarai pártoló tagság lehetőségével.

Nőtt a sertéságazat kibocsátása - A belföldi sertéshúsfogyasztás kompenzálhatja az afrikai sertéspestis okozta kiesést.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.