2021.06.23., szerda , Zoltán

Hírek

2018. november 25. vasárnap • 17:11

A jövő mezőgazdasága a technológia átadásán fog múlni

A kormány kormány is segíteni a Digitális Agrárakadémia felállítását, hogy megmaradjon a mezőgazdaság magas színvonala és minősége.

Sok múlik a technológiai tudás átadásán a mezőgazdaságban - Ezért is segítene a kormány a Digitális Agrárakadémia felállításában.

Így előzheti meg a megfázást! - Hirtelen érkezett a novemberi hideg, amely számos veszélyt jelent az emberi szervezet számára.

A digitalizáció megoldhatná a mezőgazdaság munkaerőhiányát? - A gazdálkodás napjainkra a korábbinál komplexebb tevékenységgé változott.

Dr. Feldman Zsolt: középtávon már csak a fenntartható mezőgazdaság lehet a megoldás - fotó: BASF

Erősödhet a gazdák véleménye a termőföldek adásvételének ellenőrzésében - A NAK pár hónapja bemutatott programcsomagja alapján nem vennének részt az önkormányzatok képviselő-testületei a termőföldek forgalmának szabályozásában.

Ezzel az applikációval könnyítenének az almatermesztőkön - Nemcsak a termelők vagy éppen a szaktanácsadók használhatják az applikációt.

Új támogatás az ökogazdáknak! - December 1. és 15. között lehet beadni a pályázatokat.

Terjed a sertéspestis, újabb Bihar megyei településeken jelent meg a fertőzés - Romániában eddig 360 800 sertést kellett elpusztítani.

Nagy gondokat okoz Romániában a fertőzés - fotó: 123rf

420 millió forintból indul el a Kárpát-medencét lefedő Falugazdász Program - A mezőgazdaság terén is szövetségesként tekint a kormány a külhoni magyarokra, hiszen a nemzet mindig is a vidék erejéből tudott megújulni.

Egy véleményen vannak Európa agrárminiszterei - Új, gazdabarát KAP-ra van szükség, amelyben a gazdák a lehető legegyszerűbben tudnak hozzáférni a támogatásokhoz.

Digitalizálódnia kell a hazai kis- és középvállalatoknak - Szakértők szerint ezen folyamat, azért is lenne pozitívum, mert egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a műveleteket.

Mire figyeljünk őszi kultúráink nitrogén ellátásánál - A tápelemek közül a nitrogén áll az egyik legszorosabb kapcsolatban a termés mennyiségével és minőségével. Hiánya gátolja a növekedést, túlzott jelenléte terméscsökkenést és minőségromlást okoz.

A gyengébb lombozat (bal oldalon) nem feltétlenül jelent rosszabb kondíciót ősszel a repcében - fotó: Timac Agro

Kihívást jelent az állattartóknak az antibiotikum-mentes húsok népszerűsége - Az agrárminiszter szerint minőségi magyar élelmiszerekre és jól képzett szakemberekre van szükség.

Vissza kell szorítani a hamis növényvédő szereket - Az Európai Unióban a szervezett bűnözés egyik legjövedelmezőbb bevételi forrása.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.