2019.09.15., vasárnap , Enikő,Melitta

Hírek

2019. február 10. vasárnap • 12:15

Már most fel kell készülniük a gazdáknak a nyár nehézségeire

Az éghajlatváltozás miatt már nem mindegy mivel és hogyan permetezünk, a vízhiány is gondot okoz és a talajtípusok is egyéni gondoskodást igényelnek, nem beszélve a még mindig fertőző sertéspestisről.

Tudjon meg mindent a talajproblémákról! - Szakmai fórumsorozat indul a talajtípusra szabott gazdálkodásról.

Több hektárnyi vizes élőhely újul meg 2020-ig - Mintegy 100 ezer hektáron fog javulni a természeti értékek állapota.

Az öntözésfejlesztés Magyarország legnagyobb kihívása - Ebben pedig az éghajlatváltozás sem könnyíti meg a hazai mezőgazdaság helyzetét.

A magyar agrároktatás iránt is érdeklődik Kazahsztán - fotó: Pelsőczy Csaba/AM

Ezeket a növényvédő szereket nem alkalmazhatják! - A Vidékfejlesztési Program irányító hatósága közzétette a nem alkalmazható növényvédő szerek listáját.

Nem lesz könnyű éve a baromfiágazatnak - A növekvő készletek, a Brexit és az afrikai sertéspestis piaci hatásai nem kecsegtetnek semmi jóval.

Disznókerítést építenek a sertéspestis miatt - Január elején nagyszabású építkezésbe kezdtek Dánia Németországgal közös határán, ahol őszig 70 km hosszan egy kerítést húznak fel.

Hiánycikké válhat a vetőmag - Nehezen megbecsülhető az idei vetésterület, de az elmúlt évek tendenciái alapján csökkenés várható.

A zab árutermő területe a tavaszi árpához hasonlóan alacsony volt az elmúlt években - fotó: Shuttershock

Az EU Parlament hangsúlyozza a növényvédelem reformjának szükségességét - Az Európai Parlament nagy többséggel követelte az EU-ban a növényvédő szerek engedélyezési és jóváhagyási eljárásainak felülvizsgálatát.

Vége a tejtermékek árcsökkenési sorozatának - Emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak, amelyeknek növekedését elsősorban a tejtermékek, az olajos magvak és a cukor áremelkedése okozta.

Felszín alatti vízhiány veszélyezteti a jövőbeli hozamokat - A csökkenő víztározók hosszú távon negatívan befolyásolják a mezőgazdasági termelést, különösen a világ száraz földrészein.

Több milliárd literrel lehetne csökkenteni az olajszükségletet - Ezért is támogatják a bioüzemanyagok bekeverési arányának növelését a Visegrádi Országok agrárkamarái.

fotó: 123rf

Ha nincs környezeti egyensúly, nincs tartós versenyképesség - Csökkenteni kell a klímaváltozásból adódó anomáliák okozta károkat.

Jobb és több tejért fejlesztenek szarvasmarha-takarmányt - A speciális készítmény előnyösen befolyásolná az intenzív tejtermelő állományok produktív- és reproduktív tulajdonságait is.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.